Γυναικείες επαγγελματικές τσάντες : πώς θα φορέσετε το νέο τύπο χαρτοφύλακα

Φαίνεται πως τώρα τελευταία ο χαρτοφύλακας κάνει δυναμικό comeback και διεκδικεί μια εξέχουσα θέση στις γυναικείες επαγγελματικές τσάντες. 

Ο χαρτοφύλακας εμφανίστηκε αρχικά πριν πολλά χρόνια στην επαγγελματική μόδα ως η κατεξοχήν τσάντα για τους δικηγόρους, οι οποίοι έπρεπε να κουβαλούν πολλά χαρτιά και φακέλους στα δικαστήρια. Με την επικράτηση των ηλεκτρονικών εγγράφων και τη μείωση της «χαρτούρας» αλλά και την προσοχή που δόθηκε στην άνεση και την ευκολία όλες τις ώρες με την αυγή του 21ου αιώνα, ο χαρτοφύλακας σταδιακά παραμερίστηκε από άλλες επαγγελματικές τσάντες, όπως το σακίδιο πλάτης.  Με μεγάλη αλλαγή πλεύσης, όπου πλέον κυριαρχούν πολλά σχέδια και χρώματα, ενώ δίνεται βάση και στο μοντέρνο στυλ, τη βολικότητα και το casual outfit, ο χαρτοφύλακας προσδίδει ακόμα κύρος, όμως συγκαταλέγεται και στις γυναικείες επαγγελματικές τσάντες που διαμορφώνουν διάφορα στυλ ανάλογα με το πώς θα φορεθούν. Αυτοί είναι οι 5 παράγοντες που πρέπει να προσέξετε:

Υλικό

Χαρτοφύλακας που δεν είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ποιοτικό δέρμα δε νοείται ως χαρτοφύλακας. Σίγουρα, λόγω αυτής της ιδιότητας αποτελεί μία από τις ακριβότερες γυναικείες επαγγελματικές τσάντες, όμως έχει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό που συμβάλλει στην απόσβεση των αρχικών χρημάτων: έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στις κακουχίες και μπορεί ακόμα και μετά από χρόνια να μοιάζει σαν καινούριος. Συνεπώς, πρόκειται για μια εξαιρετική επένδυση.

γυναικειες τσαντες επαγγελματικεςΧρώμα

Το κλασικό μαύρο είναι συνδεδεμένο στο μυαλό μας με το χαρτοφύλακα και σίγουρα αυτό το χρώμα είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη επιλογή για το γραφείο. Όμως, αν θέλετε να σπάσετε τη μονοτονία και να ελαφρύνετε λίγο τη συνολική εμφάνιση, μπορείτε να έχετε και έναν μπεζ, καφέ, μπορντό ή σκούρο μπλε χαρτοφύλακα.

Σχήμα

Ο άκαμπτος χαρτοφύλακας που πάντα ξέραμε έχει εμπλουτιστεί με διάφορα σχέδια, ώστε να είναι πιο μαλακός. Σε όποιο σχήμα και αν τον διαλέξετε, ο χαρτοφύλακας θα ανήκει πάντα στις γυναικείες επαγγελματικές τσάντες που προσδίδει κύρος και αποπνέει δύναμη, όμως δεν είναι κακό να διαλέξετε κάποιον χαρτοφύλακα σε ένα ξεχωριστό σχέδιο με διάφορες τσέπες, ώστε να είναι πρακτικό. Αντιθέτως, θα δώσει την απαραίτητη δόση ανεμελιάς στο στυλ σας σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό του αυστηρού με το μοντέρνο.

Πρακτικότητα

Ακριβώς επειδή ο χαρτοφύλακας έχει εξελιχθεί, δεν αποτελεί πλέον την τσάντα, στην οποία απλώς κουβαλάμε κάποια χαρτιά. Έτσι, βγαίνει σε διάφορα μοντέλα με τσέπες και θήκες που τονίζουν την αλλαγή πορείας του, ώστε να γίνει ένα βολικό αξεσουάρ για όλες τις γυναίκες όλων των επαγγελμάτων που θέλουν να μεταφέρουν και άλλα πράγματα εκτός από φακέλους, όπως για παράδειγμα φορητό υπολογιστή.

Design

Το ορθογώνιο σχήμα του χαρτοφύλακα είναι σίγουρα ένα διαχρονικό design που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, όμως η προσαρμογή του στις σημερινές ανάγκες οδήγησε σε μια πιο χαλαρή διάθεση. Έτσι, πλέον οι χαρτοφύλακες έχουν μεγάλα χερούλια, μπροστινές τσέπες και λουρί, για να κρεμιούνται στον ώμο. Αποτελεί δηλαδή ο χαρτοφύλακας μια γυναικεία επαγγελματική τσάντα χαμαιλέοντα που μπορεί να ταιριάξει με διάφορα στυλ και ανάγκες αναδεικνύοντας την πολυάσχολη γυναίκα του σήμερα.