Διακοσμήστε τις τραπεζαρίες απλά

Στα περισσότερα σπίτια, η τραπεζαρία είναι ένας χώρος στο σαλόνι, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται συχνά, παρά μόνο σε γιορτές και επίσημες περιστάσεις. Ωστόσο, είναι λάθος από άποψη διακόσμησης να αφήνουμε το τραπέζι γυμνό και παραμελημένο, μέχρις ότου να το χρησιμοποιήσουμε. Οι τραπεζαρίες είναι πολύ όμορφα και καλοφτιαγμένα τραπέζια, τα οποία αξίζουν την προσοχή μας όλο το χρόνο. Με μερικές εύκολες παρεμβάσεις, μπορούμε να τις αναδείξουμε και μαζί τους να αναδείξουμε και όλο το σαλόνι. Τι, όμως, μπορούμε να βάλουμε πάνω σε μια τραπεζαρία, για να της δώσουμε χρώμα και χαρακτήρα;

 

Φρουτιέρες

 

Γυάλινα μεγάλα βάζα, διαφανείς πιατέλες, μεταλικά δοχεία με μοντέρνο design με διάφορα φρούτα μέσα είναι κάποιες από τις φρουτιέρες που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας απλός τρόπος να γεμίσει η τραπεζαρία με χρώμα και όμορφες μυρωδιές. Μήλα, πορτοκάλια και λεμόνια είναι ιδανικά για αυτή την παρέμβαση, μιας και διατηρούνται αρκετό καιρό εκτός ψυγείου. Έχουν υπέροχο χρώμα που δεν περνάει απαρατήρητο. Επιπλέον, όταν τρώτε στο τραπέζι, μπορείτε να πάρετε ένα φρούτο για επιδόρπιο.

 

Konstantaras.net - Φρουτιέρες

 

Φυτά και λουλούδια

 

Η πιο προφανής επιλογή για τις τραπεζαρίες είναι τα λουλούδια, αλλά ένα λάθος που γίνεται είναι να γεμίζει το τραπέζι με μεγάλα βάζα και τελικά να μην αναδεικνύεται το ίδιο. Αν θέλετε να τραβήξετε το βλέμμα πάνω στην τραπεζαρία, στην οποία επενδύσατε πολλά, τότε ένα μεσαίο βάζο με απλά λουλούδια, όπως μαργαρίτες, ζέρμπερες και τριαντάφυλλα, είναι ό,τι πρέπει. Επειδή, όμως, τα λουλούδια στο βάζο μαραίνονται γρήγορα, σας προτείνουμε και τη λύση των μικρών γλαστρών με διάφορα χρωματιστά λουλούδια. Για ένα πιο minimal στυλ, μπορείτε να τοποθετήσετε γλάστρες με μυρωδικά φυτά, όπως λεβάντα ή βασιλικό, ή εντελώς λιτά φυτά, όπως ένα μικρό κάκτο.

 

Κεριά

Για μια ρομαντική διάθεση, σας προτείνουμε μεγάλα κεριά στο κέντρο του τραπεζιού. Αυτά, εκτός από θαλπωρή και ζεστασιά, θα δώσουν και έναν μεσαιωνικό τόνο στο χώρο, κάτι που ταιριάζει όμορφα τόσο σε κλασσικές όσο και σε μοντέρνες τραπεζαρίες.

Πάντως, σε μερικές περιπτώσεις, το τραπέζι είναι τόσο ενδιαφέρον που αξίζει να το αφήσετε εντελώς απλό, για να μπορείτε να θαυμάζετε συνεχώς την περίτεχνη και ελκυστική κατασκευή του. Τότε, μπορείτε να ολοκληρώσετε το σύνολο πλαισιώνοντας το με minimal καρέκλες δείπνου και ένα φωτιστικό οροφής που θα κρέμεται σε χαμηλό ύψος από πάνω του.

 

Konstantaras.net - Κεριά στο τραπέζι

 

Άδεια βάζα

 

Φυσικά, μπορείτε να διακοσμήσετε την τραπεζαρία με άδεια βάζα. Και όταν λέμε άδεια, δεν εννοούμε να πάρετε τα ίδια μεγάλα βάζα, στα οποία τοποθετείτε τα λουλούδια. Μικρά βαζάκια και μπουκαλάκια είναι εξαιρετικά, ειδικά αν τα ζωγραφίσετε σε διάφορα χρώματα. Το μυστικό είναι να τα βάλετε όλα μαζί, μιας και ο βασικός κανόνας της διακοσμητικής είναι ότι τα αντικείμενα αναδεικνύονται καλύτερα, όταν είναι σε ομάδες.