Δυναμιτάκια: Αγορά για αμέτρητη διασκέδαση

Τα δυναμιτάκια είναι μια εξαιρετική ιδέα για διασκέδαση αλλά και πολύ γέλιο τόσο για μικρούς αλλά και μεγάλους. Λανθασμένα θεωρούμε πως τα δυναμιτάκια είναι κατάλληλα μόνο για το Πάσχα στην Ανάσταση. Ωστόσο, το εντυπωσιακό τρικ γοητεύει παιδιά και ενήλικες!

Αξίζει να κάνετε αγορά για δυναμιτάκια; Φυσικά! Μπορείτε να ενισχύσετε κάθε είδους εκδήλωση με αυτά, αλλά και να ενθουσιάσετε τους μικρούς μας φίλους. Υπάρχουν πολλά είδη στο εμπόριο κατάλληλα για όλες τις ηλικίες και τις περιστάσεις.

Φυτίλι

Φλεγόμενα δυναμιτάκια

Αυτού του είδους τα δυναμιτάκια χρησιμοποιούνται από ενήλικες, καθώς είναι απαραίτητο να ανάψει το φιτίλι ώστε να δημιουργηθεί έκρηξη. Τα κανονάκια όπως συνηθίζουμε να λέμε, με το άναμμα πετούν πυροτεχνήματα μικρής εμβέλειας στον αέρα και χρωματίζουν το νυχτερινό ουρανό. Επιλέξτε τα για πάρτι γενεθλίων, αρραβώνες, ειδικές περιστάσεις, και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Πάντα πρέπει να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας. Αν και είναι ακίνδυνα τα δυναμιτάκια καλής ποιότητας, πάντα πρέπει να επιβλέπονται κατά τη χρήση. Αποφύγετε πάση θυσία να κάνετε ρίψη κοντά σε παιδιά, ζώα, ή δέντρα, καθώς υπάρχει περίπτωση πυρκαγιάς αν κάποιο ξεφύγει. 

Δυναμιτάκια για παιδιά

Δώστε άλλη διάσταση στο παιδικό παιχνίδι αγοράζοντας δυναμιτάκια! Το εφέ που προσφέρουν είναι μοναδικό και χαρίζει στιγμές διασκέδασης στα παιδιά. Φυσικά, υπάρχουν δυναμιτάκια κατάλληλα για χρήση από παιδιά, όπως τα σκορδάκια, που δε χρειάζεται άναμμα για να λειτουργήσουν. Ένα παιχνίδι κυνηγητού, ή “Ινδιάνοι και Καουμπόηδες” μπορεί να πάρει χρώμα και ένταση με τη χρήση τέτοιων εφέ, και είναι βέβαιο πως θα ξετρελάνει τα παιδιά. Ακόμα, είναι φανταστική προσθήκη για το Halloween, αλλά και τις Απόκριες.

Ασφάλεια και σύνεση

Συμβουλές Ασφαλείας

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα δυναμιτάκια κάθε είδους πρέπει να επιβλέπονται από ενήλικες. Ακόμα και τα ακίνδυνα δυναμιτάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από παιδιά πρέπει να είναι ασφαλή. Τι σημαίνει αυτό; 

Φροντίστε η αγορά στα δυναμιτάκια να γίνεται μόνο από αξιόπιστα καταστήματα, και να είναι κατασκευασμένα από εγκεκριμένες εταιρείες που πληρούν όλα τα μέτρα ασφάλειας. Είναι σημαντικό να φέρουν πιστοποίηση ασφάλειας, για να είστε βέβαιοι πως είναι σε καλή κατάσταση και δε θα εκραγούν στα χέρια σας.

Αν ανάψετε ένα δυναμιτάκι και δείτε πως δε λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να το ξανανάψετε. Τοποθετήστε το σε μια λεκάνη με νερό, και αφού βεβαιωθείτε πως έχει σβήσει πετάξτε το στα σκουπίδια. Ποτέ δεν πρέπει να πετάτε χρησιμοποιημένα δυναμιτάκια αν δεν είστε σίγουροι πως έχουν σβήσει εντελώς. 

Παράλληλα, πρέπει να εξηγήσετε στους μικρούς μας φίλους πως να χρησιμοποιούν τα δυναμιτάκια που έχετε αγοράσει. Η εκπαίδευση των παιδιών στη σωστή τους χρήση βοηθάει στην αποφυγή ατυχημάτων. Εξηγήστε στα παιδιά πως δεν πρέπει να στοχεύουμε ανθρώπους, ζώα, δέντρα, σπίτια, ή ξερά χόρτα. Η ρίψη αυτών είναι ευθύνη και πρέπει τα παιδιά να το κατανοήσουν πλήρως προτού τους εμπιστευτείτε δυναμιτάκια οποιασδήποτε μορφής.

Ευχαριστούμε το κατάστημα πυροτεχνημάτων www.fireworks.gr για την παροχή πληροφοριών κατά την δημιουργία του άρθρου.

Διαβάστε επίσης: 5 εναλλακτικές στα πυροτεχνήματα για ασφαλείς γιορτές με τα παιδιά σας