Εξοπλισμοί καταστημάτων: όλα όσα θα χρειαστείτε για να δραστηριοποιηθείτε στην εστίαση

Η εστίαση γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθιση στην Ελλάδα και οι επαγγελματικοί χώροι ξεχωρίζουν για το design τους και την υψηλή αισθητική τους. Ακόμα και με μικρό budget, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που αποφασίζουν να επενδύσουν, μόνοι τους ή μαζί με άλλους, σε κάποιο εστιατόριο, καφετέρια ή μπαρ ελπίζοντας ότι θα πετύχουν γρήγορη απόσβεση. Πράγματι, δεν είναι λίγοι οι χώροι που πετυχαίνουν να προσελκύσουν το κοινό και να έχουν κέρδος ακόμα και από τον πρώτο καιρό λειτουργίας τους. Αν σκέφτεστε κι εσείς να δραστηριοποιηθείτε στην εστίαση, διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι απαραίτητοι εξοπλισμοί καταστημάτων ανάλογα με το είδος της επιχείρησης που θέλετε να ανοίξετε, για να έχετε μια πρώτη ιδέα.

Εστιατόριο

Στο εστιατόριο χρειάζεστε εξοπλισμό τόσο για την παρασκευή των φαγητών όσο και για την διατήρησή τους. Ανάλογα φυσικά και με το τι θα ζητήσει ο σεφ υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε μίξερ, πολτοποιητές, εστίες και συσκευές ψησίματος, βραστήρες, φούρνους, φριτέζες και κουζίνες καθώς και θερμαινόμενες βιτρίνες, μπαιν μαρί, επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες. Από εκεί και πέρα, ο υπόλοιπος εξοπλισμός εξαρτάται από το είδος της κουζίνας που θα ετοιμάζεται στο εστιατόριο καθώς και με το γενικότερο στυλ διακόσμησης που θα επιλέξετε.

επιπλα ζαχαρολαστειου

Ζαχαροπλαστείο

Αν σκέφτεστε να ανοίξετε ζαχαροπλαστείο, χρειάζεστε εξοπλισμό για την παρουσίαση των γλυκών, δηλαδή ψυχόμενες βιτρίνες. Φυσικά, απαραίτητος είναι και ο εξοπλισμός για την παρασκευή των  γλυκών, όπως μηχανές για σαντιγί, παγωτομηχανές, μίξερ ζαχαροπλαστικής και ταχυζυμωτήρια. Κάποια από αυτά θα τα χρειαστείτε και αν ανοίξετε καφετέρια που προσφέρει χειροποίητα γλυκά.

Mini market

Μια πετυχημένη επένδυση που γνωρίζει άνθιση στις μέρες μας είναι τα mini market ή τα αναψυκτήρια που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο σε σχέση με το super market και προσφέρουν τα βασικά προϊόντα αλλά και καφέ στο χέρι. Οι εξοπλισμοί καταστημάτων σαν και αυτά περιλαμβάνουν θερμαινόμενες και ψυχόμενες βιτρίνες, μηχανές για καφέ, παγωτομηχανές καθώς και μηχανήματα χυμών, ενώ όλα τα υπόλοιπα προϊόντα μπαίνουν σε ειδικά διαμορφωμένα ράφια.

επιπλα καφετεριας

Καφετέρια

Οι καφετέριες είναι μια συχνή επένδυση, όμως ο εξοπλισμός τους μπορεί να ξεφύγει σε ποσότητα και τιμή ειδών αν κανείς θέλει να συνδυάσει πολλά πράγματα. Σίγουρα, για οποιαδήποτε καφετέρια και αν ανοίξετε θα χρειαστείτε καλή μηχανή καφέ, όμως αν θέλετε να σερβίρετε και snacks θα χρειαστείτε ψυγεία, φούρνους και γενικά τις περισσότερες συσκευές που θα χρειαζόταν ένα εστιατόριο. Αν θελήσετε να προσφέρετε στους πελάτες και χειροποίητα γλυκά, τότε απαιτείται και ο εξοπλισμός των ζαχαροπλαστείων.

Ξενοδοχείο

Οι εξοπλισμοί των ξενοδοχείων είναι οι πιο ακριβοί, επειδή συνδυάζουν τους εξοπλισμούς πολλών άλλων καταστημάτων. Έτσι, εκτός από τα έπιπλα των δωματίων, του lobby και της ρεσεψιόν, απαιτούνται και οι βασικότερες συσκευές των εστιατορίων για το σερβίρισμα του πρωινού καθώς και συσκευές για τη διατήρηση ζεστών των φαγητών.

 Για περισσότερες επιλογές επίπλων, όσον αφορά τον επαγγελματικό εξοπλισμό του καταστημάτός σας, επιλέξτε Kmstoredesign