Επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων: 6 συμβουλές για σωστή χρήση του

Σε ένα επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων, η απόδοση και η μακροζωία του εξαρτώνται από πολλά στοιχεία, όπως η συντήρηση και ο τακτικός καθαρισμός. Επίσης, η σωστή χρήση στο πλυντήριο παίζουν τεράστιο ρόλο σε αυτό.

Με τη σωστή του χρήση, το πλυντήριο μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα για πολλά περισσότερα χρόνια και το σημαντικότερο να μη βγάζει βλάβες ή να βγάζει μικρότερες βλάβες που επιδιορθώνονται εύκολα. Επιπλέον, θα είναι πιο αποδοτικό τόσο από άποψη αποτελεσματικότητας στην καθαριότητα όσο και κόστους λειτουργίας.

Τι εννοούμε, όμως, όταν λέμε σωστή χρήση; Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή; Ας το δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Άδεια επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων

Μάθετε τη συσκευή σας

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι επαγγελματικών πλυντηρίων. Αυτά που χρησιμοποιούν καινούριο νερό πριν από κάθε κύκλο πλύσης και αυτά που ανακυκλώνουν το χρησιμοποιημένο νερό. Κατά τη λειτουργία του τελευταίου τύπου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αποστραγγίζετε χειροκίνητα το χρησιμοποιημένο νερό στο τέλος της ημέρας. Μπορεί να χρειαστεί να αποστραγγίσετε το νερό δύο φορές, αν έχετε χρησιμοποιήσει το πλυντήριο αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Προσέξτε την απόδοσή του

Το τι απόδοση έχει το πλυντήριο θα καθορίσει τη δυσκολία των λεκέδων που μπορεί να βγάλει και τι προεργασία θα πρέπει να κάνετε πριν. Για παράδειγμα, ένα πλυντήριο ποτηριών δεν έχει την ίδια ισχύ με ένα πλυντήριο πιάτων, οπότε καλό είναι να σκουπίζονται χειροκίνητα τυχόν δύσκολοι λεκέδες, όπως τα ίχνη κραγιόν.

Ενδείξεις και κουμπιά θερμοκρασίας πλυντηρίου πιάτων

Ελέγξτε τη θερμοκρασία λειτουργίας

Η συνιστώμενη θερμοκρασία πλύσης είναι μεταξύ 55 και 65 βαθμών Κελσίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τη σωστή θερμοκρασία σε κάθε πλύση. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, θα βλάψει τα σκεύη σας. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, δεν θα τα καθαρίσει σωστά και ενδέχεται να έχετε προβλήματα συμμόρφωσης ως προς το απαιτούμενο επίπεδο υγιεινής στην επιχείρηση.

Τηρήστε το χρονοδιάγραμμα συντήρησης

Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης του πλυντηρίου, ώστε να ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα διαστήματα συντήρησης. Τακτική συντήρηση σημαίνει ότι οποιαδήποτε βλάβη θα βρεθεί άμεσα και θα επισκευαστεί πριν γίνει σοβαρότερη και δαπανηρότερη.

Επιπλέον, σημαίνει συχνό καθαρισμό (ακόμα και ημερήσιο σε ορισμένες περιπτώσεις), ο οποίος μπορεί να γίνει και από το προσωπικό της επιχείρησης, χωρίς να απαιτείται βοήθεια τεχνικού. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει τον εσωτερικό καθαρισμό των επιφανειών, των φίλτρων και των εξαρτημάτων του πλυντηρίου, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα τροφών και άλατα.

Ελέγξτε για ποια σκεύη είναι κατάλληλο το πλυντήριο

Ορισμένα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων και ποτηριών δεν είναι κατάλληλα για ορισμένα υλικά, όπως κρύσταλλο. Στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή μπορείτε να δείτε ποιοι περιορισμοί υπάρχουν στη λειτουργία του πλυντηρίου, ώστε να μην καταστρέψετε τα πιάτα σας.

Ανοιχτή πόρτα πλυντηρίου πιάτων με πιρούνια και πιάτα

Αφήστε την πόρτα ανοιχτή

Τέλος, είναι μια καλή πρακτική να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή όλη τη νύχτα μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα συσσωρευτούν υγρασία, βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί που θα βλάψουν τα εσωτερικά εξαρτήματα της συσκευής.

Προμηθευτείτε από το κατάστημα Serkoararat.gr επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων για το δικό σας εστιατόριο.