Επιλέγοντας τροφές & αξεσουάρ για ψάρια ενυδρείων

Αν σκέφτεστε να φέρετε σπίτι σας ένα ενυδρείο και να το γεμίσετε εντυπωσιακά ψάρια, τότε είναι πιθανό πως αναρωτιέστε σε ποιες τροφές και αξεσουάρ για ψάρια ενυδρείων πρέπει να επενδύσετε. Είναι μια πολύ λογική σκέψη, αφού δεν τρώνε όλα τα ψάρια τα ίδια, ούτε έχουν ανάγκη τα ίδια αξεσουάρ. Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε σύμφωνα με τους ειδικούς του καταστήματος Dealbay.gr.

Τροφές για ψάρια ενυδρείων

Τροφή για ψάρι ενυδρείου

Οι ξηρές τροφές ψαριών είναι οι πιο δημοφιλείς και συνηθισμένες για τα ψάρια ενυδρείων. Είναι αρκετά κλασικές και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα τις γνωρίζετε. Μερικές από αυτές είναι:

  • Νιφάδες: Οι νιφάδες επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού του ενυδρείου και είναι κατάλληλα για τα ψάρια που προτιμούν να τρέφονται με αυτόν τον τρόπο. Ανάλογα με το είδος του ψαριού σας θα βρείτε τις νιφάδες που χρειάζεστε και θα προσφέρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε αυτό.
  • Πέλετ: Τα πέλετ είναι από τις τροφές που ενδείκνυνται για μεγαλύτερα ψάρια ενυδρείου. Υπάρχουν δύο ειδών πέλετ — αυτά που επιπλέουν και αυτά που βουλιάζουν. Ανάλογα με το τι προτιμούν τα δικά σας ψάρια θα επιλέξετε το κατάλληλο. Προσοχή! Πρέπει να ταΐζετε τα ψάρια την ποσότητα τροφής που μπορούν να καταναλώσουν μέσα σε 2-3 λεπτά. Αν παραμείνουν υπολείμματα πρέπει να τα απομακρύνετε καθώς θα βρωμίσουν το νερό του ενυδρείου.
  • Κατεψυγμένη τροφή: Η κατεψυγμένη τροφή είναι κάτι το οποίο κάποτε ήταν ζωντανό και καταψύχτηκε, όπως γαρίδες ή σκουλήκια. Τέτοιου είδους τροφή για ψάρια ενυδρείων δίνεται στα ψάρια που έχουν ανάγκη μεγάλη πρόσληψη πρωτεΐνης.

Αξεσουάρ για ψάρια ενυδρείων

Διάφορα αξεσουάρ για ενυδρείο

Εκτός από την τροφή πρέπει να βεβαιωθείτε πως το περιβάλλον του ενυδρείου είναι το βέλτιστο για τη διαμονή των ψαριών σας. Τα ψάρια είναι αρκετά ευαίσθητα πλάσματα, και ακόμα και η παραμικρή αλλαγή στις συνθήκες του ενυδρείου μπορεί να αποβεί μοιραία. Πρέπει λοιπόν να εξοπλίσετε το ενυδρείο με τα κατάλληλα αξεσουάρ για ψάρια ενυδρείων, όπως:

  • Αντικείμενα-κρυψώνες: Πολύ συχνά τοποθετούμε κάποια αντικείμενα στον πάτο του ενυδρείου όπως αυτοκίνητα, βραχάκια (με τρύπες ή χωρίς), σεντούκια, κάστρα, κ.α. που λειτουργούν ως κρυψώνες για να χαλαρώνουν οι κολυμβητές μας ή ως παιχνίδια. Επιπλέον, λειτουργούν και ως διακοσμητικά στοιχεία του ενυδρείου. Βεβαιωθείτε όμως πως στον πάτο έχετε προσθέσει ειδική άμμο, βοτσαλάκια, και πέτρες ώστε να στηρίζονται σωστά και με ασφάλεια.

Φίλτρο, αντλία, και θερμοστάτης: Απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ για το ενυδρείο σας είναι η προσθήκη φίλτρου, αντλίας νερού, και θερμοστάτη. Αυτά εγγυώνται πως θα κρατήσουν σταθερές τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης του ενυδρείου για τα ψάρια σας χωρίς να κινδυνεύουν. Τα ψάρια χρειάζονται πάντα φρέσκο, φιλτραρισμένο νερό, και τη σωστή θερμοκρασία αυτού ώστε να επιβιώσουν. Αν οι συνθήκες δεν είναι οι σωστές, θα παρατηρήσετε πως τα ψάρια σας είναι νωχελικά ή πως αρρωσταίνουν, και θα πρέπει επειγόντως να τις διορθώσετε.

Στο www.dealbay.gr θα βρείτε όλα τα αξεσουάρ και τροφές υψηλής ποιότητας για ψάρια ενυδρείων.