Επισκευή πλυντηρίου ρούχων: Ποιες είναι οι συχνότερες βλάβες;

Η βλάβη στο πλυντήριο ρούχων είναι κάτι που αποσυντονίζει εντελώς ένα νοικοκυριό και οπωσδήποτε μας τρομάζει αρκετά, αφού συχνά συνδέεται με έντονους θορύβους ή πλημμύρισμα των νερών. Όλα τα πλυντήρια είναι πολύ αξιόπιστα και σπάνια παρουσιάζουν βλάβες πριν το πέρας αρκετών χρόνων από την αγορά ή τη λήξη της εγγύησης. Όταν, όμως, παρουσιάσουν κάποια βλάβη, τότε αυτή είναι συνήθως σοβαρή και απαιτεί την επέμβαση ειδικού στην επισκευή πλυντηρίου ρούχων. Έτσι, μπορείτε να απευθυνθείτε είτε στην αντιπροσωπεία είτε σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απαραίτητη τεχνογνωσία, για να διαχειριστεί με επιτυχία ένα σύνθετο πρόβλημα τέτοιου είδους.

Ποιες είναι, όμως, οι συχνότερες βλάβες που αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί των πλυντηρίων;

Δε μπορεί να γίνει η άντληση των νερώνplintirio-rouxon

Η αδυναμία του πλυντηρίου να αντλήσει τα νερά είναι αρκετά προβληματική, αφού οδηγεί σε πλημμύρα στο σπίτι, αν ανοίξετε την πόρτα. Συνεπώς, η επέμβαση τεχνικού είναι αναπόφευκτη, όμως ευτυχώς η βλάβη δεν είναι πάντα σοβαρή. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχει φράξει ο σωλήνας αποστράγγισης από κάποιο μικρό αντικείμενο, οπότε ο τεχνικός θα κάνει την απόφραξη ή θα αντικαταστήσει το σωλήνα, αν αυτός έχει υποστεί ρήξη. Ωστόσο, δυστυχώς πίσω από αυτό το συχνό φαινόμενο μπορεί να υποκρύπτεται κάποια πιο δαπανηρή βλάβη, όπως το φράξιμο της αντλίας ή ακόμα και η ρήξη του ιμάντα. Σε αυτή την περίπτωση, η αντικατάσταση με το γνήσιο ανταλλακτικό είναι απαραίτητη.

Το πλυντήριο δεν ξεκινάει

Αν πατάτε το κουμπί, για να ξεκινήσει το πλυντήριο, αλλά τίποτα δεν συμβαίνει, τότε μπορούν να υποκρύπτονται διάφορες βλάβες, οι οποίες συχνά δεν έχουν να κάνουν με το πλυντήριο ρούχων. Ενδέχεται να μη λειτουργεί η πρίζα ή να έχει κοπεί το καλώδιο. Πάντως, πολλές κλήσεις για επισκευή πλυντηρίου ρούχων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν ο ιδιοκτήτης ήλεγχε αν κλείνει καλά η πόρτα. Δεν είναι σπάνιο η πόρτα του πλυντηρίου να έχει βαρύνει, οπότε να θέλει παραπάνω πίεση, για να κλείσει σωστά. Αν, όμως, δεν ευθύνεται ούτε η παροχή του ρεύματος ούτε η πόρτα, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει χαλάσει η πλακέτα του πλυντηρίου, η επισκευή της οποίας είναι δυστυχώς αρκετά δαπανηρή.

Το πλυντήριο δεν πλένει καλά τα ρούχαchrissie-kremer-iALEk3nQvLI-unsplash

Είναι κάτι που παρατηρείται συνήθως στα παλαιότερα πλυντήρια και για το οποίο ευθύνονται τα άλατα. Αν δεν φταίει απλώς το γεγονός ότι έχετε βάλει παραπάνω απορρυπαντικό ή η ποσότητα των ρούχων στην πλύση είναι μεγάλη, τότε τα ρούχα παραμένουν βρόμικα ή έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού, επειδή πολλά εξαρτήματα του πλυντηρίου έχουν διαβρωθεί από τα άλατα. Αν το παρατηρήσετε νωρίς, μπορεί να μην χρειαστούν καν ανταλλακτικά, αλλά ένας καλός καθαρισμός από τον τεχνικό, όμως τις περισσότερες φορές η διάβρωση είναι έντονη και τα εξαρτήματα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οποιαδήποτε επισκευή και αν χρειάζεται το πλυντήριό σας, εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Attikaservice365.gr.