5 σημάδια ότι αντί για επισκευή ψυγείου είναι καλύτερο να πάρετε καινούριο

Το δίλημμα ανάμεσα στην επισκευή ψυγείου και την αγορά καινούριου είναι πολλές φορές δύσκολο να απαντηθεί. Πότε πρέπει να καλέσουμε τον τεχνικό και πότε απλώς να πάμε να αγοράσουμε ένα καινούριο ψυγείο; Ποια βλάβη είναι αυτή που πρέπει να μας θορυβήσει και ποιες βλάβες είναι επιδιορθώσιμες; Φυσικά, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλέσουμε τον τεχνικό που είναι ειδικός στο service ψυγείων, για να μας πει αυτός αν το ψυγείο επισκευάζεται ή πρέπει να αλλαχτεί. Αν, όμως, θέλετε να αποφύγετε αυτή την επίσκεψη, τότε τα παρακάτω σημάδια φανερώνουν ότι το ψυγείο σας είναι στα τελευταία του και καλό είναι να το αντικαταστήσετε άμεσα.

Μη σταθερή θερμοκρασία

Ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το ψυγείο θα χαλάσει σύντομα μια και καλή είναι το να μη μπορεί να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του. Αν εν μέσω καύσωνα βλέπετε γύρω από το ψυγείο υγρασία, τότε αυτό δε λειτουργεί όπως πρέπει. Πριν, ωστόσο, το αντικαταστήσετε, τσεκάρετε μήπως απλώς η πόρτα δεν κλείνει καλά.

θερμοκρασια ψυγειου

Ζέστη στο πίσω μέρος

Το να αισθανόμαστε ζέστη, όταν ακουμπάμε στο πίσω μέρος του ψυγείου, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Αν, όμως, η ζέστη αυτή είναι έντονη και επιμένει, υποδεικνύει πρόβλημα. Κάποιες φορές χρειάζεται απλώς καθαρισμός των πηνίων από τη σκόνη που συσσωρεύεται εκεί, όμως αν αυτό δε λειτούργησε, τότε τα πηνία θα θέλουν αντικατάσταση. Εφόσον πρόκειται για ένα παλιό ψυγείο, η καλύτερη επένδυση είναι να αγοράσετε ένα καινούριο παρά να ξοδεύετε συνεχώς χρήματα για τέτοιου είδους επιδιορθώσεις.

Πάγος παντού

Η λειτουργία της κατάψυξης είναι φυσικά να διατηρεί παγωμένα τα φαγητά, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να μετατρέπεται αυτή σε ένα παγόβουνο. Αν έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα πάγου, τότε η πρώτη κίνηση είναι να κάνετε απόψυξη. Αν μετά από αυτή, το πρόβλημα επανέλθει πολύ γρήγορα, τότε πιθανώς υπάρχει πρόβλημα στους μηχανισμούς που εμποδίζουν τη δημιουργία πάγου στην ψύξη. Η συσσώρευση πάγου είναι προβληματική, επειδή κάνει τη λειτουργία της κατάψυξης πολύ λιγότερο αποδοτική.

παγος στο ψυγειο

Το φαγητό χαλάει αμέσως

Αν το φαγητό χαλάει πολύ ταχύτερα σε σχέση με παλαιότερα, αυτό υποδεικνύει βλάβη στο θερμοστάτη του ψυγείου. Η προσπάθεια του ψυγείου να διατηρήσει μια χαμηλή θερμοκρασία έχει ως συνέπεια την υψηλή κατανάλωση ενέργειας, οπότε καλό είναι να σκεφθείτε μήπως από αυτό και μόνο το γεγονός σας συμφέρει να αγοράσετε ένα καινούριο ψυγείο, το οποίο θα καταναλώνει και πολύ λιγότερο ρεύμα ούτως ή άλλως.

Ηλικία πάνω από 10 χρόνων

Ένα ψυγείο μπορεί θεωρητικά να αντέξει για πάνω από δύο δεκαετίες. Το να έχετε αγοράσει ένα τόσο ανθεκτικό ψυγείο είναι φυσικά καλό, όμως η επιδιόρθωση των βλαβών θα γίνεται με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και πιο δαπανηρή. Το service ψυγείων άνω της δεκαετίας είναι ακριβό κυρίως επειδή είναι δύσκολο να βρεθούν ανταλλακτικά και με δεδομένο ότι οι βλάβες θα πυκνώνουν συνεχώς, πιθανότατα το να αγοράσετε ένα καινούριο ψυγείο, το οποίο θα καταναλώνει και πολύ λιγότερη ενέργεια, είναι το καλύτερο από οικονομικής άποψης.

παλιο ψυγειο