Η ιστορία του βερνικιού νυχιών!

Το βερνίκι νυχιών, αλλιώς μανό, αποτελεί τη βάση για το μανικιούρ και το πεντικιούρ, την περιποίηση και τον καλλωπισμό των άνω και κάτω άκρων. Το χρώμα, το στυλ, η ποιότητα και φυσικά ο σωστός συνδυασμός με το ντύσιμο, δημιουργούν ένα επιτυχημένο ίματζ. Ως τα πλέον δημοφιλή θεωρούνται τα βερνίκια για γαλλικό και το ημιμόνιμο βερνίκι.

βερνίκι νυχιώνΑπό τα βάθη των αιώνων… μέχρι τις μέρες μας

Η ανάμιξη των ρητινών, σταθεροποιητών χρώματος, πλαστικοποιητών, διαφόρων χημικών και χρωστικών ουσιών από ειδικούς, με συγκεκριμένες μεθόδους, οδηγούν στην τελική παρασκευή του βερνικιού.

Γύρω στο 3.000 π.Χ. στην αρχαία Κίνα, συναντάμε μια πρώτη μορφή έγχρωμου βερνικιού, με την μίξη ζελατίνης, αραβικής γόμμας, κεριού μέλισσας και ασπραδιού από αβγό. Στους αρχαίους πολιτισμούς χρησιμοποιούνται επίσης πέταλα από τριαντάφυλλα και ορχιδεές. Το χρώμα που τελικά επικράτησε ήταν το κόκκινο, ώστε να είναι συναφασμένο με το χρώμα των χειλιών.

Αυτή η φιλοσοφία στη χρωματική επιλογή χαρακτηρίζει και τη σύγχρονη εποχή, όταν δημιουργείται το «νέο» βερνίκι, στις Η.Π.Α., γύρω στο 1930. Στην αρχική του μορφή ήταν ροζ. Αντικατέστησε το παλαιότερο αντίστοιχο προϊόν, που ήταν πιο ευάλωτο.

Πηγή:Creativegroup.gr