Λύσεις της τελευταίας στιγμής αν χαλάσει το μανικιούρ

Σε όλες μας έχει συμβεί. Να έχουμε κάνει μόλις ένα υπέροχο μανικιούρ, μόνες μας ή σε κάποια τεχνίτρια, και αυτό πριν από μία σημαντική μέρα στο γραφείο ή ένα ραντεβού που περιμέναμε καιρό, να χαλάσει. Σίγουρα δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, όμως η στιγμή που βλέπεις το νύχι να ξεφλουδίζει δεν είναι και η καλύτερη που μπορεί να σου συμβεί, ειδικά αν έχεις ποντάρει στο μανικιούρ για ένα όμορφο στυλ. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να σώσεις το αποτέλεσμα και να μην πέσει η αυτοπεποίθησή σου στα τάρταρα; Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες λύσεις που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι αυτές οι λύσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αν έχετε τεχνητά νύχια ή ημιμόνιμο μανικιούρ με cnd shellac. Και αυτό διότι τα ακρύλικα νύχια, τα νύχια με τζελ και τα νύχια που έχουν προκύψει από εφαρμογές cnd shellac, έχουν φτιαχτεί και σταθεροποιηθεί σε φουρνάκι νυχιών. Αυτά τα χτιστά νύχια είναι δυσκολότερο να χαλάσουν, όμως αν αυτό γίνει, απαιτείται παρέμβαση της τεχνίτριας, για να σώσει ό,τι σώζεται χρησιμοποιώντας τον ειδικό τροχό νυχιών.

χαλασε-το-μανικιουρΓια τις υπόλοιπες, όμως, που προτιμούν τα συμβατικά βερνίκια νυχιών, τα πράγματα είναι απλά. Αν το βερνίκι έχει απλά θαμπώσει, αυτή η περίπτωση είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το περάσετε με μια στρώση από το σταθεροποιητικό, το οποίο θα του δώσει τη χαμένη λάμψη. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε ακόμα και αν το νύχι σας είναι σαγρέ, επειδή δεν είχε στεγνώσει τέλεια, αφού το βάψατε.

Όμως, όλες μας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερες περιπτώσεις από αυτή. Συγκεκριμένα, τι κάνουμε όταν φύγει ένα ολόκληρο κομμάτι από το αγαπημένο μας μανό; Υπάρχουν προϊόντα νυχιών που μπορούν να σώσουν την κατάσταση; Η απάντηση είναι ναι! Μπορείτε να αγοράσετε ένα λεπτό πινελάκι νυχιών και να περάσετε με αυτό το σημείο όπου το χρώμα έχει ξεφλουδίσει. Φυσικά, το αποτέλεσμα δεν θα είναι άψογο, μιας και από κοντά θα φαίνεται η λεπτή γραμμή που θα ενώνει το παλιό βερνίκι με το νέο, όμως αυτή η παρατήρηση απαιτεί εξασκημένο μάτι και σίγουρα δεν γίνεται αντιληπτή από μακριά.

Αν το ξεφλούδισμα είναι μεγάλο, τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεβάψουμε το νύχι και να το ξαναβάψουμε, αλλά φορώντας γάντια για να μην πειραχθούν τα υπόλοιπα νύχια. Όμως, αν το ατύχημα έχει συμβεί σε παραπάνω από ένα νύχια, δυστυχώς θα πρέπει να παραδεχτούμε την ήττα μας. Είναι προτιμότερο να ξεβάψουμε όλα τα νύχια, παρά να έχουμε ξεφλουδισμένα και ξεφτισμένα νύχια σε κάθε δάχτυλο.

Τα φυσικά νύχια έχουν επιστρέψει στη μόδα και δεν δείχνουν καθόλου άσχημα. Πρέπει βέβαια να είναι περιποιημένα, χωρίς πετσάκια και λιμαρισμένα, ενώ και τα χέρια πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένα, για να δείχνουν υγιή. Αν, λοιπόν, αποφασίσετε να ξεβάψετε τα νύχια, τότε φροντίστε να αφαιρέσετε σχολαστικά όλο το βερνίκι και να τα περάσετε με μια διαφανή βάση, για να έχουν λάμψη. Είστε έτοιμες και όλοι θα θαυμάσουν τα όμορφα χέρια σας!