Μεταχειρισμένα αναβατόρια ΑΜΕΑ: τι πρέπει να προσέξετε όταν τα αγοράζετε

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και ένα άτομο με ειδικές ικανότητες αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες στην καθημερινότητά του. Τα περισσότερα επιδόματα έχουν μειωθεί δραστικά, ενώ ο εξοπλισμός που απαιτείται να έχουν στο σπίτι τους τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορεί να χρειαστεί αρκετές δαπάνες. Σε αυτά τα πλαίσια, είναι λογικό να σκέφτεστε να αγοράσετε μεταχειρισμένα αναβατόρια ΑΜΕΑ, για να γλιτώσετε κάποια έξοδα. Πριν προβείτε, όμως, σε μια τέτοια αγορά, καλό είναι να προσέξετε ορισμένα πολύ σημαντικά στοιχεία και να συνυπολογίσετε ορισμένες παραμέτρους, ώστε να ξέρετε ότι θα είστε ασφαλείς αλλά και ότι σας συμφέρει μια τέτοια αγορά σε βάθος χρόνου.

Σωστή συντήρηση

Σε όσο καλή κατάσταση και αν φαίνεται το αναβατόριο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει σωστή και σχολαστική συντήρησή του. Το κατά πόσο έχει γίνει το περιοδικό service που απαιτείται ανάλογα με την μάρκα του αναβατορίου ΑΜΕΑ και αν έχουν αντικατασταθεί τα εξαρτήματα, που θέλουν συχνή αλλαγή, όπως τα γρανάζια, η μπαταρία και τα ράουλα, επηρεάζει όχι μόνο την απόσβεση που θα κάνετε αλλά και την ασφάλειά σας. Μπορεί δηλαδή ένα μεταχειρισμένο αναβατόριο να είναι οικονομικό, όμως η συντήρηση και τυχόν αντικαταστάσεις που πρέπει να γίνουν μετά να απαιτούν τέτοια δαπάνη, για να είστε σίγουροι ότι είστε ασφαλείς, ώστε τελικά να μην σας συμφέρει να το αγοράσετε σε σχέση με κάποιο καινούριο.

αναβατορια ΑΜΕΑΕγγύηση

Ένα μεγάλο συν στα αναβατόρια ΑΜΕΑ είναι το να καλύπτονται οι βλάβες τους με εγγύηση. Οι βλάβες στο αναβατόριο μπορεί να κοστίσουν αρκετά χρήματα, οπότε προτιμήστε ένα μεταχειρισμένο αναβατόριο, το οποίο έχει για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα εγγύηση, από κάποιο, του οποίου η εγγύηση έχει λήξει, ακόμα και αν είναι ακριβότερο. Η εγγύηση δεν σχετίζεται μόνο με την παλαιότητα του αναβατορίου αλλά κυρίως με την αξιοπιστία της μάρκας, αφού ορισμένες μάρκες δίνουν εγγύηση για περισσότερα χρόνια σε σχέση με κάποιες άλλες. Αυτές πρέπει οπωσδήποτε να τις προτιμήσετε.

 Προδιαγραφές

Οι τύποι των αναβατορίων ΑΜΕΑ είναι πολύ και διάφοροι, οπότε πριν από οποιαδήποτε αγορά σας προτείνουμε να ελέγξετε ορισμένες προϋποθέσεις, για να πάρετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Θέλετε αναβατόριο σκάλας με πλατφόρμα για αμαξίδιο ή με καρεκλάκι; Για γυριστή ή ίσια σκάλα; Να μπορεί να κάνει στάσεις σε περισσότερους ορόφους, για να χρησιμοποιείται από περισσότερα άτομα; Για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο; Πόσο βάρος να μπορεί να αντέξει; Να είναι αναδιπλούμενο, για να αφήνει χώρο στο σπίτι; Να έχει τηλεχειριστήριο; Αυτά είναι ερωτήματα, στα οποία καλό είναι να έχετε απαντήσει πριν προχωρήσετε στην έρευνα, ώστε να βρείτε το κατάλληλο αναβατόριο για εσάς.

 Τοποθέτηση

Στα καινούρια αναβατόρια ΑΜΕΑ αναλαμβάνει την εγκατάσταση η εταιρεία που τα πουλάει, όμως στα μεταχειρισμένα αναβατόρια, εφόσον τα αγοράσετε από ιδιώτη, θα πρέπει να φροντίσετε εσείς το ζήτημα της σωστής τοποθέτησης. Για αυτό το λόγο, μην ξεχάσετε να συνυπολογίσετε στην τιμή και το κόστος ενός πιστοποιημένου τεχνικού, ο οποίος θα αναλάβει να εγκαταστήσει το αναβατόριο στο σπίτι σας, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ασφάλεια και η σωστή χρήση.

Πηγή: Draculis.gr