Μικρή κρεβατοκάμαρα: 5 συμβουλές διακόσμησης

Οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν σε μικρότερα σπίτια από αυτά που θα ήθελαν και σε αυτά συνήθως η κρεβατοκάμαρα είναι μικρή, ώστε να δοθεί περισσότερος χώρος στο σαλόνι και το γραφείο. Φυσικά, μια μικρή κρεβατοκάμαρα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν μπορεί να είναι όμορφη. Αντίθετα, αυτό το τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο δωμάτιο μπορεί να γίνει πολύ ξεχωριστό, ζεστό και γεμάτο θαλπωρή όσο μικρό και αν είναι. Αρκεί να ακολουθήσετε τις πέντε παρακάτω εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές.

Αποθηκευτικοί χώροι

Οι μικρές κρεβατοκάμαρες έχουν το πρόβλημα ότι μπορούν εύκολα να υποφέρουν από ακαταστασία με πράγματα αφημένα δεξιά και αριστερά. Η ακαταστασία, όμως, είναι ο απόλυτος εχθρός της διακόσμησης, οπότε οι αποθηκευτικοί χώροι θα σας σώσουν. Θα εκπλαγείτε από το πόσα σημεία μπορούν να μετατραπούν σε χώρους αποθήκευσης από το πουθενά. Ο χώρος πίσω από το κεφαλάρι και το μέρος κάτω από το κρεβάτι είναι σίγουρα κάποια σημεία που δύσκολα θα σκεφτόσασταν. Επίσης, τα επιτοίχια ράφια βολεύουν πολύ, καθώς αξιοποιούν το ύψος του δωματίου και δεν ενοχλούν τη διάταξη των επίπλων.

Χρωματικές αντιθέσεις

Η τάση που υπαγόρευε παλιά να είναι όλα τα χρώματα στα μικρά δωμάτια σε ανοιχτές αποχρώσεις δεν ισχύει πλέον. Αυτό που θα κάνει την κρεβατοκάμαρά σας ενδιαφέρουσα είναι να παίξετε με τις αντιθέσεις. Αν το πάτωμα είναι σκούρο, οι τοίχοι πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμοι, αν όμως ισχύει το αντίθετο, τότε μπορείτε να βάψετε το έναν τοίχο σε έντονο χρώμα και να του κρεμάσετε πίνακες και φωτογραφίες, για να τον κάνετε να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, σε ένα ανοιχτόχρωμο κρεβάτι μπορείτε να βάλετε σκούρα και floral μαξιλάρια και ριχτάρια για ένα κεφάτο αποτέλεσμα.

κρεβατοκαμαρες

Διακόσμηση τοίχων

Η διακόσμηση του τοίχου στις κρεβατοκάμαρες είναι πολύ σημαντική όχι μόνο στον έναν σκούρο τοίχο, όπως προαναφέρθηκε. Μη νομίσετε ότι μια τέτοιου είδους διακόσμηση θα πέσει βαριά σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα. Ταπετσαρίες σε διάφορα σχέδια, κορνίζες και αυτοκόλλητα τοίχου θα αναδείξουν το προσωπικό σας γούστο και θα κάνουν το δωμάτιο να δείχνει πιο ενδιαφέρον και λιγότερο άδειο και ψυχρό.

Όσο πιο πολύ φως

Για το γεγονός ότι η κρεβατοκάμαρα είναι μικρή δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα. Για το να είναι φωτεινή, όμως, μπορείτε εύκολα. Το σκοτάδι θα την κάνει να δείχνει πνιγηρή και βαριά. Συνεπώς, το να είναι φωτεινό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες σας προτεραιότητες. Ελαφρές ανοιχτόχρωμες κουρτίνες, για να μπαίνει μέσα το φως του ήλιου, είναι η προφανής λύση, όμως αν το δωμάτιο δεν έχει μεγάλα ανοίγματα και παράθυρα, για να μπαίνει ο ήλιος, λάμπες με φωτισμό ηλίου είναι τέλειες για τέτοιες κρεβατοκάμαρες.

Λιτά και απέριττα έπιπλα

Τα minimal έπιπλα σε λιτές γραμμές είναι η καλύτερη επιλογή, για να μη μοιάζει η κρεβατοκάμαρα παραφορτωμένη και υπερβολική στο μικρό της χώρο. Τα έπιπλα σε απλές γραμμές έχουν την ιδιότητα ότι ξεκουράζουν το μάτι και δεν επισκιάζουν το χώρο με έντονα στοιχεία. Έτσι, στις μικρές κρεβατοκάμαρες θα ενταχθούν με ευκολία σε κάθε σχήμα και διάταξη και θα δέσουν σε ένα αρμονικό σύνολο.

Bρείτε περισσότερες συμβουλές διακόσμησης στο oikiamykonos.com