Νύχια με τζελ: μύθοι και αλήθειες

Τα νύχια με τζελ έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και ολοένα και περισσότερες γυναίκες σπεύδουν σε κάποιο nail art astudio, για να αποκτήσουν μακριά, ανθεκτικά νύχια που αντέχουν πάνω από ένα μήνα χωρίς να θαμπώνουν και να αλλοιώνονται. Φυσικά, πολλά έχουν ακουστεί για αυτή τη μέθοδο μανικιούρ και επικρατεί μια έντονη συζήτηση για τα χαρακτηριστικά του. Τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και τι μύθος; Ας μάθουμε παρακάτω!

Τα νύχια με τζελ μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ονυχοφαγίας

Αλήθεια! Τα φαγωμένα νύχια είναι εύθραυστα και κοντά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει μικρύνει σημαντικά η κυρίως επιφάνειά τους, ώστε να μη μπορούν να μακρύνουν παρά ελάχιστα χωρίς να σπάσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος να απολαύσουν αυτές οι γυναίκες μακριά και περιποιημένα νύχια είναι τα τεχνητά νύχια με τζελ που εφαρμόζονται πάνω στο φυσικό νύχι και το ενισχύουν. Παράλληλα, καταπολεμάται και ο εθισμός της ονυχοφαγίας, αφού η γυναίκα δεν έχει φυσικό νύχι να… μασουλήσει.

Τα νύχια με τζελ προκαλούν μολύνσεις

Μύθος! Για τις ενδεχόμενες μολύνσεις δεν ευθύνονται τα νύχια με τζελ αλλά η ελλιπής υγιεινή τόσο από την τεχνίτρια όσο και από την πελάτισσα. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται πρέπει να αποστειρώνονται στον κλίβανο και αυτή η απαίτηση ισχύει και για το απλό μανικιούρ με ένα συμβατικό βερνίκι. Τα νύχια με τζελ, επειδή μπορούν να είναι πολύ μακριά, πρέπει να νυχια με τζελκαθαρίζονται σωστά και να απομακρύνονται τυχόν ακαθαρσίες από κάτω. Αν η τεχνίτρια είναι έμπειρη και τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, τότε η μέθοδος αυτή δεν έχει περισσότερους κινδύνους μόλυνσης σε σχέση με το απλό μανικιούρ.

Τα νύχια με τζελ προκαλούν καρκίνο

Μύθος! Η όλη συζήτηση έχει ανοίξει σχετικά με τη χρήση λάμπας UV για τη σταθεροποίηση του gel πάνω στα νύχια. Η λάμπα αυτή χρησιμοποιείται και για άλλες μεθόδους μανικιούρ, όπως το ημιμόνιμο. Καμία έρευνα δεν έχει συσχετίσει αυτή τη λάμπα με καρκίνο του δέρματος γύρω από τα νύχια, όμως οι δερματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία βλάπτει μακροπρόθεσμα το δέρμα. Αν, ωστόσο, λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις, δηλαδή επαλείψετε το χέρι σας με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας πριν το μανικιούρ, τότε ο κίνδυνος, με δεδομένο ότι η έκθεση σε αυτή την ακτινοβολία διαρκεί ελάχιστα, δεν είναι μεγαλύτερος σε σχέση με μια βόλτα κάτω από τον ήλιο για μερικά λεπτά.

Το τζελ εξασθενεί τα φυσικά νύχια

Αλήθεια! Σε περιπτώσεις εύθραυστων και λεπτών νυχιών ενδέχεται η εφαρμογή gel να τα εξασθενήσει και να τα κάνει να ξεφλουδίσουν μετά την αφαίρεσή του. Γι’ αυτό το λόγο, τα τεχνητά νύχια με τζελ δεν συνιστώνται σε γυναίκες, των οποίων τα νύχια μπορούν να μακρύνουν και από μόνα τους και να δείχνουν ωραία με ένα απλό ή ημιμόνιμο μανικιούρ. Αντίθετα, σε γυναίκες με μεγάλο πρόβλημα συχνά δεν υπάρχει άλλη λύση, για να έχουν όμορφα άκρα, από το να εφαρμόσουν αυτή τη μέθοδο. Πάντως, μετά από μερικές εβδομάδες τα νύχια επανέρχονται στην κανονική τους κατάσταση, αφού δεν υφίστανται σε καμία περίπτωση μόνιμη βλάβη.

Πηγή: Creativegroup.gr