Ξύλινα κουτιά & παλέτες: 6 πρωτότυποι τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε

Τα ξύλινα κουτιά είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να αποθηκεύουμε διάφορα πράγματα στο σαλόνι, την κουζίνα και την κρεβατοκάμαρα. Βιβλία, CD, μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα βρίσκουν τη θέση τους εκεί και κάνουν το χώρο να φαίνεται περιποιημένος και ξεχωριστός. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες καινοτόμες ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσουμε τα ξύλινα κουτιά, αλλά και τις παλέτες. Ιδιαίτερα οι παλέτες αποτελούν μια κατηγορία από μόνες τους, αφού μπορούμε να τις βρούμε πάμφθηνα και χρησιμεύουν με διάφορους τρόπους τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Εμπνευστείτε παρακάτω από μερικές απίθανες ιδέες!

Τραπεζάκι σαλονιού

Το τραπεζάκι σαλονιού είναι συνήθως χαμηλό και μικρό και ουσιαστικά λειτουργεί διακοσμητικά. Έτσι, αντί για το κλασικό έπιπλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο παλέτες τη μία πάνω στην άλλη ή δύο ξύλινα κουτιά το ένα πλάι στο άλλο, ώστε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο τραπεζάκι σε industrial design.

σκαμπο

Κασπό

Ψάχνετε ένα όμορφο μέρος να τοποθετήσετε τις γλάστρες σας, ώστε τα λουλούδια να αναδεικνύονται καλύτερα; Μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, μπορείτε να βάλετε πολλά μικρά γλαστράκια ή μια μακρόστενη γλάστρα σαν ζαρντινέρια. Η ξύλινη παλέτα μπορεί να λειτουργήσει και ως υποστήριξη για αναρριχώμενα φυτά, αν την στηρίξετε κάθετα σε κάποιον τοίχο.

Σκαμπό

Ένα πρόβλημα στα μικρά σαλόνια είναι πώς θα χωρέσουν όλα τα έπιπλα μαζί με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με το εξής τρικ. Διαλέξτε ένα μεγάλο και σχετικά ψηλό ξύλινο κουτί, στο οποίο το πάνω μέρος είναι επίπεδο. Μέσα στο κουτί μπορεί να αποθηκεύετε ό,τι θέλετε. Στο πάνω μέρος του, ένα μαξιλάρι θα το μετατρέψει σε ένα πρωτότυπο σκαμπό για γύρω από το τραπεζάκι, όταν είναι κλειστό.

καναπες εξωτερικου χωρου απο παλετα

Κομοδίνο

Με παρόμοια λογική εξοικονόμησης χώρου και χρημάτων, μπορείτε να αποκτήσετε ένα κομοδίνο από το πουθενά. Απλά βάλτε ένα προσεγμένο ξύλινο κουτί δίπλα στο κρεβάτι! Μπορείτε, μάλιστα, να αφαιρέσετε το καπάκι και να το τοποθετήσετε κάθετα, ώστε να βάζετε διάφορα πράγματα στην εσωτερική αλλά και την πάνω πλευρά του.

Καναπές εξωτερικού χώρου

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, με δύο παλέτες μπορείτε να φτιάξετε έναν υπέροχο καναπέ για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Τοποθετήστε τη μία παλέτα πάνω στην άλλη, αφού πρώτα τις έχετε περάσει με βερνίκι, για να αντέχουν στην υγρασία. Έπειτα, καλύψτε τις με ένα ριχτάρι ή μαξιλάρια και έχετε φτιάξει τον πιο οικονομικό και ξεχωριστό καναπέ για δύο άτομα.

Επιτοίχια ράφια

Οι παλέτες είναι πολύ ελαφριές και έχουν μικρό πλάτος, οπότε είναι ιδανικές ως επιτοίχια ράφια είτε στο μπαλκόνι είτε στο σαλόνι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις στερεώσετε καλά στον τοίχο, καρφώνοντάς τες από την πίσω πλευρά. Ύστερα, μπορείτε στο άνοιγμά τους να βάλετε ό,τι θέλετε, από διακοσμητικά μέχρι βιβλία.