Οι επαγγελματικές δερμάτινες ανδρικές τσάντες

Οι επαγγελματικές δερμάτινες ανδρικές τσάντες φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των εργαζομένων ανδρών. Η τσάντα, δη η δερμάτινη, ανέκαθεν θεωρούταν ως ένα αξεσουάρ, που αφορούσε σχεδόν αποκλειστικά το γυναικείο φύλο. Ωστόσο οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα και την εργασία δημιούργησαν και την αναγκαιότητα για να χρησιμοποιούνται και επαγγελματικές δερμάτινες ανδρικές τσάντες.

Οι γυναικείες τσάντες

Οι δερμάτινες τσάντες, ως χρήση, κυρίως του ώμου, γενικά ως εικόνα συνδέονται με τις εκπροσώπους του αποκαλούμενου ωραίου φύλο. Η γυναικεία γοητεία, που ενισχύεται από το κομψό και στιλάτο ντύσιμο, το οποίο με τη σειρά του συμπληρώνεται από μια σικάτη δερμάτινη τσάντα, σε χρώμα και ύφος ανάλογο με το όλο στυλ. Μια γυναικεία τσάντα περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα αντικειμένων, διαφορετικής χρησιμότητας, ακατανόητα για τη μεγάλη πλειονότητα των ανδρών.

Ο χαρτοφύλακας

Οι καθιερωμένες, ως οι πλέον κλασικές, επαγγελματικές δερμάτινες ανδρικές τσάντες θεωρούνται οι χαρτοφύλακες. Αυτές βέβαια είναι συνυφασμένες με περισσότερο «επιστημονικά» επαγγέλματα, όπως είναι ο γιατρός, ο νομικός, ο οικονομολόγος, ο λογιστής, ο αρχιτέκτονας, ο εκπαιδευτικός, αλλά και υπηρεσίες όπως είναι ο ασφαλιστικός σύμβουλος και ο ιατρικός επισκέπτης. Στις μέρες μας ένας χαρτοφύλακας μπορούν να χρησιμέψει και για τη μεταφορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, κοινώς laptop.

Η «μπανάνα»

Στο πρόσφατο παρελθόν εμφανίστηκε ένα είδος τσάντας, που «δένεται» στη μέση, η κοινώς αποκαλούμενη «μπανάνα». Συχνά είναι από δέρμα ή δερματίνη. Πρόκειται για ένα πρακτικό τσαντάκι, που μέσα χωράνε μικροαντικείμενα, όπως στυλό, σημειωματάριο και κινητό τηλέφωνο, καθώς και το πορτοφόλι.

Οι εξελίξεις…ανδρικες τσαντες

Ωστόσο εμβαθύνοντας τη σκέψη μας στην εξελικτική πορεία της νεωτερίστικης κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του μέσου πολίτη, στο σύγχρονο περιβάλλον, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι για πολλούς πλέον απασχολούμενους κρίνεται ως απαραίτητο να χρησιμοποιούν επαγγελματικές δερμάτινες ανδρικές τσάντες. Πλέον ακόμα και οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου υποχρεούνται να μεταφέρουν απαραίτητα για την εργασία τους αξεσουάρ, όπως κινητά τηλέφωνα, tablets ή ακόμα και mini laptops.

Τσάντες ώμου

Οι επαγγελματικές δερμάτινες ανδρικές τσάντες μπορεί να είναι χειρός, ίσως μικρότερες και πιο κομψές, προσαρμοσμένες στο συνολικό ύφος ντυσίματος. Άλλωστε, όπως και στην περίπτωση της γυναικέιας τσάντας, η ανδρική μπορεί επίσης να θεωρηθεί και ως συμπλήρωμα της γενικότερης ένδυσης, οπότε πρέπει και αυτή να είναι κατά κάποιο τρόπο σικάτη.

Τσάντες πλάτης

Μια άλλη εύχρηστη κατηγορία είναι και οι επαγγελματικές δερμάτινες ανδρικές τσάντες πλάτης. Αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως περισσότερο πρακτικές στη χρήση, αφού από κατασκευής παρέχουν τη δυνατότητα στο άτομο να κατανέμει με τέτοιο τρόπο τα αντικείμενα εντός της τσάντας, ώστε το βάρος τους να διαμοιράζεται και στους δύο ώμους. Μην ξεχνάμε ότι συχνά μπορεί να υπάρχει η αναγκαιότητα για μεταφορά σχετικά βαριών αντικειμένων, με … περπάτημα.

Οι επαγγελματικές δερμάτινες ανδρικές τσάντες αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ για πολλούς απασχολούμενους, ώστε να είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες κοινωνικές και εργασιακές απαιτήσεις. Δεν είναι όμως μόνο «μέσο μεταφοράς μικροαντικειμένων», αλλά και μέρος ενός συνολικού στυλ ένδυσης και εικόνας του ατόμου. Άλλωστε ζούμε σε μια εποχή που η εμφάνιση μετράει

Πηγή: Leathertouch.gr