Ποια απορρυπαντικά χρειάζονται για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου;

Παλαιότερα, συνηθίζαμε να πλένουμε το αυτοκίνητο με τον εξής απλό τρόπο. Αφαιρούσαμε τη σκόνη και τα σκουπιδάκια με ένα σκουπάκι ή με μια ηλεκτρική σκούπα συνδεδεμένη στην πρίζα του γκαράζ και έπειτα καθαρίζαμε το εξωτερικό του αυτοκινήτου με νερό από το λάστιχο και σαπούνι. Στις επίμονες βρομιές, τρίβαμε με ένα μαλακό σφουγγάρι και ήμασταν έτοιμοι. Ωστόσο, ένα αυτοκίνητο χρειάζεται πολλά παραπάνω, για να είναι καθαρό. Χρειάζονται εξειδικευμένα απορρυπαντικά ξεχωριστά για κάθε μέρος του αυτοκινήτου ώστε να καθαριστεί σωστά χωρίς να προκληθούν ζημιές. Δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το ίδιο διάλυμα για το πλύσιμο της μηχανής και το πλύσιμο των λάστιχων για τον απλό λόγο ότι άλλες ανάγκες έχει το καθένα και με διαφορετικές δραστικές ουσίες θα αντιμετωπιστούν τα επί μέρους προβλήματα βρομιάς.

 

Σαμπουάν αυτοκινήτου

Για το εξωτερικό πλύσιμο του αμαξώματος, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν αυτοκινήτου, το οποίο περιέχει κερί. Το κερί όχι μόνο καθαρίζει, σε συνδυασμό φυσικά και με τα υπόλοιπα συστατικά, αλλά ταυτόχρονα αφήνει μετά το πλύσιμο ένα αδιόρατο στρώμα που προστατεύει το χρώμα και δεν αφήνει τις ακαθαρσίες να προσκολληθούν πάνω του. Ο κίνδυνος να θαμπώσει το χρώμα με την επόμενη κουτσουλιά είναι πλέον ελάχιστος. Επιπλέον, τα απορρυπαντικά για το αμάξωμα του αυτοκινήτου προσφέρουν ασύγκριτη γυαλάδα σε σχέση με το σαπούνι.

 

Ostrianet.gr - Πλύσιμο Αυτοκινήτου

 

 

Γυαλιστικό ελαστικών

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε, όταν πλένετε εξωτερικά του αυτοκίνητό σας, είναι τα λάστιχά του. Φυσικά, η περισσότερη βρομιά συγκεντρώνεται εκεί και συχνά καταστρέφει λίγο λίγο το άνω στρώμα του ελαστικού. Αρχικά, πρέπει να ρίξετε νερό υπό πίεση, για να απομακρυνθεί η περίσσεια βρομιά, όμως στη συνέχεια είναι απαραίτητο να περάσετε την επιφάνεια των λάστιχων με γυαλιστικό που όχι μόνο θα τα κάνει να λάμπουν, αλλά θα δημιουργήσει και προστατευτικό στρώμα που θα τα κρατήσει καθαρά για περισσότερο καιρό.

 

Καθαριστικό μηχανών

Η μηχανή του αυτοκινήτου έχει τις πιο δύσκολες βρομιές, αφού είναι γεμάτη με γράσα και καμένα λάδια. Το καθάρισμα της μηχανής καλό είναι να γίνεται σε εξειδικευμένα πλυντήρια αυτοκινήτων για να μη δημιουργηθεί κάποια βλάβη στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. Για την αφαίρεση τέτοιου είδους ουσιών απαιτείται καθαριστικό μηχανών που ταυτόχρονα δεν βλάπτει τις ευαίσθητες ενώσεις της μηχανής και χρησιμοποιείται εκτός από τα πλυντήρια αυτοκινήτων και από μηχανουργεία και συνεργεία.

 

Ostrianet.gr - OSTRIA ΚΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 

 

Περιποίηση δερμάτων

Για τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου δεν αρκεί η απορρόφηση της σκόνης με την ηλεκτρική σκούπα. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η περιποίηση του δέρματος. Υπάρχουν ήπια καθαριστικά για δερμάτινες επιφάνειες που δεν τις διαβρώνουν, ενώ έπειτα καλό είναι να απλώσετε μια στρώση από προστατευτικό χημικό υλικό που θα κάνει το δέρμα πιο ανθεκτικό. Αν το δέρμα έχει υποστεί επεξεργασία, ώστε να διαθέτει προστατευτικό φιλμ, τότε δεν χρειάζεται conditioner για την περιποίησή του. Αν, όμως, δεν έχει, πράγμα που θα καταλάβετε αν ρίξετε μια σταγόνα νερό και δείτε ότι την απορροφάει αμέσως, τότε το conditioner θα το θρέψει βαθιά και θα το θωρακίσει απέναντι στους ρυπογόνους παράγοντες.