Πότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για την αγορά χρυσού;

Κοιτάζοντας πίσω το χρόνο, εκ των υστέρων είναι εύκολο να αναγνωρίσετε ότι το 2005 ήταν μια εξαιρετική στιγμή για αγορά χρυσού πριν από τη σταθερή του άνοδο ή το 2008, όταν η τραπεζική κρίση του Ηνωμένου Βασιλείου προσέφερε μια άλλη μεγάλη ευκαιρία να αγοράσετε χρυσό σε χαμηλή τιμή. Πολλοί επενδυτές πράγματι είδαν αυτά τα σημάδια νωρίς και τα εκμεταλλεύτηκαν πλήρως, αφού έκτοτε είδαν την επένδυσή τους σε χρυσό να αποφέρει καρπούς με την τιμή του χρυσού να υπερδιπλασιάζεται την τελευταία δεκαετία.

Μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούγονται καθημερινά είναι πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την αγορά χρυσού. Όταν η τιμή είναι ψηλά, πρέπει κανείς να περιμένει με την προοπτική ότι θα πέσει ή να αγοράσει, για να την προλάβει, πριν ανέβει περισσότερο; Ας δούμε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε, αν σκέφτεστε να αγοράσετε χρυσό.

 

Αναγνωρίστε τη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση

 

Όταν ψάχνετε να αγοράσετε χρυσό, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε αν ο χρυσός βρίσκεται σε μια μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, οπότε η τιμή από εδώ και στο εξής μόνο να ανέβει μπορεί. Αν συμβαίνει αυτό, τότε είναι η τέλεια χρονική στιγμή, για να αγοράσετε. Όταν αγοράζετε χρυσό, προσέξτε να μην πανικοβληθείτε εάν η τιμή του χρυσού πέσει 5% ένα μήνα αργότερα. Αυτό το είδος αυξομειώσεων είναι κοινό και το ζητούμενο είναι ποια είναι η συνολική τάση σε βάθος χρόνου. Η αγορά χρυσού δεν πρέπει να θεωρείται βραχυπρόθεσμη επένδυση, αλλά να αφορά ένα διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.

 

 

Ενεχυροδανειστήριο.gr - Χρυσός

 

 

Αγοράστε χρυσό σε αβέβαιες εποχές

 

Όταν ψάχνετε να αγοράσετε χρυσό, δώστε σημασία σε τυχόν σημαντικές ειδήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την πίστωση, το νόμισμα, τα αποθέματα, το χρέος, την ανεργία και τις οικονομικές αναταραχές στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρωζώνη. Τέτοιες αναταραχές στην αγορά προσφέρουν την ιδανική στιγμή, για να προσθέσετε περισσότερο χρυσό στο χαρτοφυλάκιό σας ή να εισέλθετε στην αγορά του για πρώτη φορά.

 

Αγοράστε χρυσό όταν μπορείτε

 

Πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι είναι καλό να αγοράζουν χρυσό όταν μπορούν, αγοράζοντας τακτικά μικρότερες ποσότητες. Η διαδικασία των πολλών μικρών αγορών, σε αντίθεση με την αγορά χρυσού σε μία μόνο μεγάλη συναλλαγή, παρέχει στους επενδυτές το πλεονέκτημα να αγοράζουν σε χαμηλότερη μέση τιμή, κάτι που οδηγεί στη μεγιστοποίηση της απόδοσης της επένδυσης.

 

Ενεχυροδανειστήριο.gr -Χρυσοί Ράβδοι

 

Παρακολουθήστε την τιμή του χρυσού

 

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά την τιμή του χρυσού, η οποία αλλάζει ακόμα και μέσα σε δύο λεπτά. Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να μειώνεται η τιμή του χρυσού κατά 3-5% σε ένα πρωί. Αυτό θα αποτελούσε την ιδανική στιγμή, για να ενταχθείτε για πρώτη φορά ως νέος επενδυτής στην αγορά χρυσού. Φυσικά, το τι θεωρείται χαμηλή τιμή χρυσού είναι αρκετά υποκειμενικό. Ορισμένοι επενδυτές είναι πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν χρυσό όταν η τιμή πέφτει λίγο στη μέση μιας πολύ ισχυρής περιόδου, ενώ άλλοι περιμένουν να πέσει σημαντικά η τιμή του, όπως συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν αναταραχές και τα πράγματα είναι σταθερά.