Πώς θα κάνετε μπάνιο το σκύλο σας: tips για τη σωστή φροντίδα του

Τα σκυλιά που μένουν μέσα στο σπίτι πρέπει να λούζονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, για να είναι καθαρά και να μη μυρίζουν. Είτε είναι μεγάλα είτε είναι μικρά, είτε κοντότριχα είτε μακρύτριχα, η διαδικασία του μπάνιου πρέπει να τους γίνει συνήθεια αργά ή γρήγορα. Μόλις το σκυλάκι σας, λοιπόν, γίνει 3 μηνών και εμβολιαστεί, μπορείτε να το λούσετε για πρώτη φορά και να το μυήσετε σιγά σιγά στον κόσμο της καθαριότητας και του νερού. Πώς θα το κάνετε αυτό εύκολα και χωρίς να καταλήξετε με έναν έξαλλο σκύλο να προσπαθεί να ξεφύγει από το νερό; Με αυτές τις συμβουλές, το μπάνιο του σκύλου σας θα γίνει παιχνιδάκι.

Tips & συμβουλές απο το online pet shop pet-astero. Πώς να κάνετε μπανιο το σκυλο σας

 

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα σύνεργα

 Για το λούσιμο του τετράποδου σκύλου σας είναι απαραίτητο ένα σαμπουάν για σκύλους που θα βρείτε σε όλα τα pet shop. Μην χρησιμοποιήσετε σαμπουάν για ανθρώπους, αφού αυτό μπορεί να βλάψει το τρίχωμα και το δέρμα του σκύλου σας καταστρέφοντας τη χλωρίδα του. Το καλύτερο σαμπουάν για σκύλους είναι αυτό που έχει μυρωδιά κιτρονέλλας, η οποία απωθεί τα κουνούπια και τις σκνίπες, ειδικά το καλοκαίρι. Επιπλέον, θα χρειαστείτε μια μαλακή βούρτσα για σκυλους ή ένα γάντι από ένα pet shop που θα απομακρύνει τις νεκρές τρίχες και θα ξετρελάνει το μικρό σας φίλο με το χαλαρωτικό της μασάζ. Τέλος, καλό είναι να έχετε μία συγκεκριμένη πετσέτα για το σκύλο σας, με την οποία θα τον σκουπίσετε αμέσως, αφού στους περισσότερους σκύλους δεν αρέσει να είναι βρεγμένοι (εκτός αν είναι Λαμπραντόρ).

Η σωστή προετοιμασία

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε πού θα λάβει χώρα το πλύσιμο του σκύλου σας. Αν είναι καλοκαίρι, μπορεί να γίνει στην αυλή ή στο μπαλκόνι με το λάστιχο, όμως αν ο καιρός δεν είναι πολύ ζεστός, δεν είναι ό,τι καλύτερο να υποβάλλετε το σκυλί σας σε αυτή τη διαδικασία, αφού μπορεί να κρυώσει. Αν τον πλύνετε στην μπανιέρα, στην αρχή μπορεί να νιώσει λίγο άβολα, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά. Μην του φωνάζετε, γιατί θα επιτείνετε τον εκνευρισμό του. Χαϊδέψτε τον και κάντε τον να ηρεμήσει μιλώντας του γλυκά. Λίγο λίγο θα το συνηθίσει. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να τον έχετε χτενίσει πριν με την ειδική βούρτσα που θα βρείτε στα pet shop, ώστε να έχουν απομακρυνθεί οι περιττές τρίχες και να μπορέσει το σαμπουάν για σκύλους να εισχωρήσει στο τρίχωμα και το δέρμα του σκυλιού και να το καθαρίσει σε βάθος.

 

Κρατήστε το σκύλο σας ζεστό

Το παν είναι να μην αφήσετε το σκύλο σας να κρυώνει. Το νερό, με το οποίο θα τον κάνετε μπάνιο, πρέπει να είναι τουλάχιστον χλιαρό (όχι όμως καυτό) και σε μέτρια ένταση, ενώ μετά το σκούπισμα καλό είναι να στεγνώσετε το τρίχωμά του με σεσουάρ. Αν ο σκύλος σας πρόκειται έπειτα να βγει έξω, για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα αρπάξει κανένα κρυολόγημα μπορείτε να του φορέσετε κάποιο ρούχο για σκύλους που θα του χαρίσει όχι μόνο θαλπωρή αλλά και στυλ.