Πώς θα φτιάξετε την τέλεια κρέπα με επαγγελματική κρεπιέρα

Στη Γαλλία τη λένε κρέπα, στην Αμερική τη λένε τηγανίτα (το γνωστό σε όλους μας pancake). Στην πραγματικότητα πρόκειται (σχεδόν) για την ίδια νοστιμιά, μόνο που οι κρέπες έχουν πολύ πιο λεπτή ζύμη από τις τηγανίτες. Και εδώ ακριβώς έγκειται η δυσκολία τους. Πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να ψήσετε τη ζύμη της κρέπας σε ένα τηγάνι για πολλούς λόγους.

Η επαγγελματική κρεπιέρα σε συνδυασμό φυσικά με μερικά μυστικά νοστιμιάς και σωστής μεθόδου ψησίματος είναι η συνταγή της επιτυχίας για την τέλεια κρέπα. Διότι, σε μια κρέπα η ζύμη είναι σχεδόν το 100% της αξίας της. Αν τη φτιάξουμε αυτή σωστά, τότε ύστερα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέσουμε τα υλικά που μας αρέσουν και να έχουμε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Γιατί χρειάζομαι επαγγελματική κρεπιέρα;

Μάγειρας με επαγγελματική κρεπιέρα

Αν ετοιμάζετε συχνά κρέπες, τότε μια επαγγελματική κρεπιέρα είναι μονόδρομος για εσάς. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους:

  • Η μαντεμένια επιφάνεια της κρεπιέρας θερμαίνεται γρήγορα και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία της. Αυτό επιτρέπει στη ζύμη κρέπας να ψηθεί μέσα σε λίγα μόλις λεπτά χωρίς να ξεραθεί, να σπάσει ή να σουρώσει.
  • Η επίπεδη επιφάνεια της κρεπιέρας σας δίνει τη δυνατότητα να τη γυρίσετε πολύ εύκολα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να τσακίσετε τη ζύμη. Αντίθετα, στο οικιακό τηγάνι είναι πολύ δύσκολο να γυρίσετε με μια κίνηση τη ζύμη και το πιο πιθανό είναι ότι αυτή θα σπάσει ή θα διπλώσει.
  • Οι κρεπιέρες είναι πιο μεγάλες από το τηγάνι. Έτσι, αφενός η ζύμη απλώνεται καλά και δεν καταλήγει σε ορισμένα σημεία πιο παχιά, κάτι που για τους Γάλλους σημαίνει την απόλυτη καταστροφή. Επιπλέον, η μεγαλύτερη επιφάνεια σημαίνει ότι η κρέπα θα βγει μεγαλύτερη, κάτι που είναι βασικό, αν επιθυμείτε να βάλετε πολλά υλικά μέσα.

Μυστικά για την τέλεια κρέπα

Έτοιμα φύλλα κρέπας

  • Η κρεπιέρα πρέπει να ζεσταθεί σε μεσαία φωτιά. Αν είναι πολύ χαμηλή, η κρέπα δεν θα γίνει τραγανή. Αν είναι πολύ υψηλή, θα καεί πριν καν προλάβετε να το καταλάβετε.
  • Σε κάθε καινούρια κρέπα θα πρέπει να προσθέτετε στην κρεπιέρα λίγο βούτυρο, για να μην κολλήσει.
  • Η κρέπα πρέπει να γυρίσει μόνο μία φορά, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να τη σηκώσετε μόνο όταν θα είναι εντελώς έτοιμη. Θα το καταλάβετε, όταν αρχίσει να βγάζει μικρές φυσαλίδες στο κέντρο της.
  • Για το σωστό γύρισμα θα σας βοηθήσει και το λεπτό και πλατύ σκεύος, με το οποίο μπορείτε να αποκολλάτε τη ζύμη από την κρεπιέρα χωρίς να τη διαλύετε. Αυτό το σκεύος μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε επαγγελματικές κρεπιέρες, καθώς σε ένα οικιακό αντικολλητικό τηγάνι θα προκαλέσει χαρακιές και θα το καταστρέψει.

Βρείτε στο www.grillmarket.gr τις επαγγελματικές κρεπιέρες κορυφαίας ποιότητας κατασκευής και απόδοσης!