Πώς να φτιάξετε το πιο εντυπωσιακό τραπέζι ευχών

Ο γάμος αλλά και η βάφτιση του παιδιού σας είναι στιγμές που θα σας μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Οι αναμνήσεις από αυτές τις μέρες είναι όμορφο να αποτυπώνονται με κάθε τρόπο και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δίνουμε τόσο μεγάλη έμφαση στις φωτογραφίες.

Όμως, υπάρχει και κάτι ακόμα που θα σας θυμίζει για πάντα αυτό το ορόσημο και θα σας γεμίζει με γλυκά συναισθήματα. Οι ευχές των αγαπημένων σας ανθρώπων. Τα βιβλία ευχών βάπτισης και γάμου είναι απαραίτητες προσθήκες, για να σας συντροφεύουν για πάντα αυτές οι ευχές.

Πώς, όμως, θα φτιάξετε ένα όμορφο τραπέζι ευχών, το οποίο θα προσελκύει τους καλεσμένους σας, για να εμπνευστούν και να σας γράψουν τα πιο όμορφα λόγια από καρδιάς;

Τραπέζι με βιβλίο ευχών γάμου

Γάμος

Στον γάμο το τραπέζι ευχών καλωσορίζει τους καλεσμένους στον χώρο της δεξίωσης και ουσιαστικά αποτελεί μέρος της διακόσμησης. Τα βιβλία ευχών γάμου πρέπει πάντα να βρίσκονται φυσικά σε περίοπτη θέση, αλλά και να πλαισιώνονται και από γλυκά και διακοσμητικά που συνθέτουν ένα παραμυθένιο σύνολο.

Καταρχάς, για το βιβλίο ευχών καλό είναι να επιλέξετε σχέδιο, χρώμα και στυλ ανάλογο με του προσκλητηρίου. Για παράδειγμα, αν το προσκλητήριο είναι σε χρυσές αποχρώσεις με θέμα το τριαντάφυλλο, τότε και το βιβλίο θα ταιριάξει όμορφα με το αντίστοιχο θέμα και χρώμα.

Από εκεί και πέρα, ο στολισμός του τραπεζιού ακολουθεί τον στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης. Αν, για παράδειγμα, πάνω στα τραπέζια της δεξίωσης έχετε μια εντυπωσιακή σύνθεση με τριαντάφυλλα, κάτι αντίστοιχο -σε πιο μικρή κλίμακα- θα πρέπει να υπάρχει και στο τραπέζι ευχών. Παράλληλα, μπορείτε να βάλετε και γιρλάντες, κορδέλες ή ακόμα και λαμπάκια ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης.

Αν σκέφτεστε να κάνετε καλοκαιρινό γάμο, διαβάστε αυτό το άρθρο για να πάρετε περισσότερες ιδέες για πετυχημένο καλοκαιρινό στολισμό.

Το τραπέζι ολοκληρώνεται με γλυκά σε διάφορα χρώματα, όπως λευκό, ροζ και χρυσό. Συνήθως, υπάρχουν διάφορα βάζα με κουφέτα, αλλά και άλλα γλυκά, όπως σοκολατάκια και μπεζέδες. Έτσι, οι καλεσμένοι έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να κατευθυνθούν στο τραπέζι και να γράψουν εγκάρδιες και γλυκές ευχές στο βιβλίο.

Βιβλίο ευχών βάπτισης

Βάπτιση

Η λογική στα τραπέζια και τα βιβλία ευχών βάπτισης είναι αντίστοιχη με του γάμου. Το βιβλίο ακολουθεί τα ίδια χρώματα και μοτίβα με το προσκλητήριο και το τραπέζι στολίζεται με διακοσμητικά που ταιριάζουν στον στολισμό της βάφτισης.

Αυτό που διαφέρει εδώ είναι η πολύχρωμη εμφάνιση. Γενικά, στη βάφτιση ο στολισμός είναι πιο έντονος από τον γάμο, όμως ειδικά στο τραπέζι ευχών αυτό γίνεται ακόμα πιο σαφές. Επιλέξτε γλυκά σε ζωηρά χρώματα, όπως μακαρόν, γεμίστε τα βαζάκια με κουφέτα σε διάφορα χρώματα, αλλά και καραμέλες, και προσφέρετε και άλλα γλυκά που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς σας καλεσμένους, όπως cupcakes σε πρωτότυπα σχέδια και τάρτες με φρούτα.

Μπορείτε, μάλιστα, να ολοκληρώσετε το σύνολο με λαχταριστά ροφήματα, όπως λεμονάδα και σοκολάτα, τα οποία θα σερβίρονται σε ποτηράκια στο θέμα της βάφτισης.

Περισσότερες ιδέες για να κάνετε ένα εντυπωσιακό τραπέζι ευχών γάμου και βάπτισης θα βρείτε στο Perfectmoments.gr