Πώς τα επιδαπέδια φωτιστικά στην κρεβατοκάμαρα βελτιώνουν θεαματικά το στυλ της

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα επιδαπέδια φωτιστικά στο σαλόνι, ενώ στην κρεβατοκάμαρα βάζουμε συνήθως λαμπατέρ και φωτιστικά οροφής. Αυτό, όμως, είναι ένα διακοσμητικό λάθος, το οποίο δεν έχει κανένα νόημα. Όλοι οι λόγοι, για τους οποίους λατρεύουμε τα επιδαπέδια φωτιστικά στο σαλόνι, όπως το στυλ και η θαλπωρή που προσφέρουν, ισχύουν το ίδιο και ακόμα περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα. Πώς ακριβώς απογειώνουν το στυλ της και τι προσφέρουν στη διακόσμησή της; Διαβάστε παρακάτω και ανανεώστε τον τρόπο που βλέπετε το υπνοδωμάτιο.

Ρομαντικός φωτισμός

Τα λαμπατέρ παρέχουν έντονο φωτισμό σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ενώ τα φωτιστικά οροφής είναι ιδανικά, για να φωτίσουν δυνατά το χώρο και να μην αφήσουν σκοτεινά σημεία. Τι γίνεται, όμως, με τον πιο ήπιο και ζεστό φωτισμό; Αυτόν ακριβώς βγάζουν τα επιδαπέδια φωτιστικά, τα οποία για αυτό το λόγο είναι απαραίτητα σε ένα τόσο προσωπικό δωμάτιο, όπως η κρεβατοκάμαρα. Για να δημιουργήσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, θα χρειαστείτε απλά ένα φωτιστικό δαπέδου σε ζεστά χρώματα που θα τοποθετήσετε στην άκρη του δωματίου.

κοκκινο επιδαπεδιο φωτιστικο

Άνεση την ώρα του ύπνου

Αν δεν έχετε διακόπτη πάνω από το κρεβάτι, είναι πολύ πιθανό να πρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι, για να σβήσετε το φως. Κάτι τέτοιο δεν είναι ό,τι πιο βολικό και ενέχει τον κίνδυνο να χτυπήσετε κάπου. Από την άλλη, το λαμπατέρ κομοδίνου είναι αρκετά έντονο και όταν σβήσει, σας βυθίζει αυτόματα στο σκοτάδι. Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι προτιμότερο ο φωτισμός να είναι ήπιος, για να προσαρμοστεί σιγά σιγά το σώμα, ώστε να αποκοιμηθεί. Έτσι, είναι προτιμότερο ένα επιδαπέδιο φωτιστικό με δυνατότητα αυξομείωσης στο φωτισμό, ώστε να το μειώνετε σταδιακά πριν κοιμηθείτε. Όταν ξυπνήσετε, μπορείτε επίσης να το ανάψετε στη χαμηλότερη σκάλα, ώστε να ξυπνήσει αργά και σταδιακά το σώμα, χωρίς στρες και απότομες κινήσεις.

Φωτισμός ενός συγκεκριμένου σημείου

Από την άλλη, με ένα επιδαπέδιο φωτιστικό που φωτίζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μπορείτε να αναδείξετε την αγαπημένη σας γωνιά μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Μπορεί, για παράδειγμα, να φωτίζει έναν πίνακα ή μια πολυθρόνα, ώστε να δημιουργηθεί ένα spot που θα δίνει χαρακτήρα σε όλο το δωμάτιο.

Στυλ και διακόσμηση

Όλα τα φωτιστικά δεν έχουν μόνο χρηστική λειτουργία, αλλά κυρίως είναι διακοσμητικά που δίνουν στυλ σε κάθε δωμάτιο. Έτσι, ανάλογα με το στυλ που έχετε υιοθετήσει για την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να διαλέξετε και επιδαπέδια φωτιστικά που θα το εξελίξουν ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει το λιτό στυλ, τότε ένα minimal φωτιστικό με μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ιδανικό, ενώ για vintage κρεβατοκάμαρες τα ξύλινα ή γυάλινα φωτιστικά με σκαλιστές λεπτομέρειες είναι μια υπέροχη προσθήκη. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα διακοσμητικά και τα υφάσματα μέσα στο δωμάτιο, θα μπορέσετε να εκφράσετε το προσωπικό σας γούστο.