Ρετρό διακόσμηση: πώς θα υιοθετήσετε το στυλ της στο σπίτι σας

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ολοένα και περισσότερο η νοσταλγία για τα περασμένα που αντανακλάται σε διάφορους τομείς. Όσον αφορά στη διακόσμηση σπιτιού, η ρετρό διακόσμηση έχει την τιμητική της και φέρνει έναν ξεχωριστό αέρα στο σαλόνι μας. Αν κι εσείς θέλετε να υιοθετήσετε το στυλ της, διαβάστε εδώ πώς θα την πετύχετε. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να νομίζετε, όμως χρειάζονται μερικές ιδιαίτερες πινελιές που θα κάνουν το σπίτι σας να εντυπωσιάζει τους πάντες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η ρετρό διακόσμηση είναι μια τολμηρή επιλογή που απαιτεί να κάνετε θαρραλέες κινήσεις και ιδιαίτερους συνδυασμούς χωρίς να σκέφτεστε με βάση τις συντηρητικές παραδοχές και τα κλασικά πρότυπα που ενδεχομένως έχετε στο μυαλό σας.

Χρώματα

Ο νούμερο ένα κανόνας για ρετρό διακόσμηση σύμφωνα με τους διακοσμητές είναι να βάλετε χρώμα παντού. Στα έπιπλα, τους τοίχους, τα υφάσματα, τα πλακάκια. Ρετρό διακόσμηση χωρίς χρώμα δεν υφίσταται, εκτός αν παίξετε με άλλα μοτίβα, όπως το καρό, τα γεωμετρικά σχέδια και το floral. Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι το πράσινο, το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί, όμως αν προτιμάτε πιο ήσυχες αποχρώσεις, το ροζ και το μουσταρδί ενδείκνυνται επίσης.

Εντυπωσιακά έπιπλα

Στη ρετρό διακόσμηση κυριαρχούν εντυπωσιακά έπιπλα που ζητούν τους προβολείς πάνω τους. Καναπέδες με καμπύλες, πολυθρόνες με σκληρές γραμμές και κυκλικά τραπεζάκια προκαλούν το μάτι και συνδυασμένα, όπως προαναφέρθηκε, με έντονα χρώματα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Mix’ n’ match στα υφάσματα

Η υπερβολή συναντάει τη ρετρό διακόσμηση στα υφάσματα και σας δίνει την απόλυτη ελευθερία για ακαταμάχητους συνδυασμούς. Τολμήστε να καλύψετε τα δάπεδα με πολύχρωμα χαλιά και να συνδυάσετε υφάσματα με εντελώς διαφορετικές υφές μεταξύ τους. Δίπλα στο βελούδο μη φοβηθείτε να βάλετε γούνα, ενώ και πιο μοντέρνες πινελιές θα ταιριάξουν εξαιρετικά δίπλα στο παραδοσιακό.

retro διακοσμητικο φωτιστικοΔιακοσμητικά

Όσον αφορά στα διακοσμητικά που μπορείτε να προσθέσετε, ισχύει και εδώ η απόλυτη ελευθερία. Δίπλα δίπλα στην ίδια βιβλιοθήκη μπορείτε, για παράδειγμα, να προσθέσετε vintage ρεπλίκες και αντικείμενα pop art, αφού δεν υπάρχει όριο στη φαντασία σας και στο πώς θέλετε να την εξωτερικεύσετε στη ρετρό διακόσμηση.

Φωτιστικά

Οι φαινομενικά αταίριαστοι συνδυασμοί έχουν την τιμητική τους και στα φωτιστικά. Επιδαπέδια φωτιστικά σε φουτουριστικά σχέδια και επιτραπέζιες λάμπες σε χρώματα neon φέρνουν μια μοντέρνα πινελιά στη ρετρό διακόσμηση, ενώ ένας επιβλητικός πολυέλαιος εισάγει στο χώρο την πιο παραδοσιακή πλευρά. Άνετα μπορούν να μπουν και τα δύο στο ίδιο δωμάτιο!

Δάπεδο

Στο δάπεδο ενός σπιτιού με ρετρό διακόσμηση έχετε κατά βάση δύο επιλογές. Είτε να βάλετε ξύλο που αποτελεί μια κλασική κίνηση, οπότε ακόμα και αν αλλάξετε τη διακόσμηση δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε και πάτωμα. Διαφορετικά, αν είστε φανατικοί του ρετρό και θέλετε να το υποστηρίξετε απόλυτα ολοκληρωμένα, τα ασπρόμαυρα πλακάκια ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο. Το ασπρόμαυρο είναι ιδανικό, για να επιτευχθεί η επιθυμητή έντονη αντίθεση, αλλά και για να αναδειχθούν σε έναν όμορφο και πιο ουδέτερο καμβά τα εντυπωσιακά έπιπλα και χρώματα που έχετε επιλέξει.

Πηγή: Echodeco.gr