Στέφανα γάμου: επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο στυλ και το γάμο σας

Ο γάμος σας είναι προ των πυλών και στις προετοιμασίες που πρέπει να κάνετε είναι και να διαλέξετε τα στέφανα γάμου  με το σύντροφο και τον κουμπάρο σας. Τα στέφανα γάμου έχουν συμβολική αξία, μιας και με αυτά θα ενωθείτε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την αγάπη της ζωής σας. Μέσα στην όμορφη στεφανοθήκη τους τα στέφανα θα παραμείνουν φυλαγμένα και θα σας θυμίζουν τη στιγμή που γίνατε ένα υπό τη σκέπη του Θεού. Για αυτό το τόσο σημαντικό αντικείμενο οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές και στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες στέφανα γάμου, από διάφορα υλικά και σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Ωστόσο, μόνο ένα ζευγάρι θα είναι για εσάς και θα νιώσετε ότι ταιριάζει στο ιδιαίτερο στυλ σας που θα αντανακλάται φυσικά και στο γάμο σας. Παρακάτω θα διαβάσετε για όλες τις δυνατότητες που έχετε, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε στην έρευνα αγοράς και πώς θα βρείτε τα στέφανα γάμου που θα σας γοητεύσουν από την πρώτη στιγμή.

Ασήμι ή χρυσό

Το μέταλλο, από το οποίο κατασκευάζονται τα περισσότερα στέφανα γάμου, είναι το ασήμι, ενώ επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χρυσός ή λευκόχρυσος. Για να έχετε το λαμπερό αποτέλεσμα του χρυσού χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία κατασκευάζονται και ασημένια στέφανα γάμου επιχρυσωμένα. Από εκεί και πέρα πάνω σε αυτή την παλέτα μπορούν να γίνουν διάφορες παραλλαγές με συνδυασμούς μετάλλων, χρωμάτων και φινιρίσματος.

στέφανα γάμου Ημιπολύτιμοι λίθοι

Αν θέλετε να πάτε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να προσθέσετε στα στέφανα γάμου ημιπολύτιμες πέτρες, κρύσταλλα swarovski ή μαργαριτάρια. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή τα στέφανα θα είναι πολύ ιδιαίτερα, καλό είναι να προνοήσετε ώστε να ταιριάζουν και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ του γάμου, όπως τις καράφες, το ποτήρι, τις λαμπάδες αλλά φυσικά και με το νυφικό και τα κοσμήματα της νύφης.

Πορσελάνη

Τα τελευταία χρόνια, ως μια ολική επαναφορά του vintage γενικά στη μόδα, έχουν εμφανιστεί ξανά τα πορσελάνινα στέφανα γάμου. Ιδιαίτερα τα σχέδια με λουλουδάκια δείχνουν υπέροχα πάνω σε αυτά τα στέφανα που καλό είναι να συνδυαστούν με πιο παραδοσιακό νυφικό, επίσημο κοστούμι από το γαμπρό και αντίστοιχα σκουλαρίκια από τη νύφη. Κάτι επιπλέον που πρέπει να προσέξετε είναι ότι τα πορσελάνινα στέφανα γάμου είναι εύθραυστα!

Ξύλο

Σε έναν απλό και απέριττο γάμο στην εξοχή ή σε ένα νησί, όπου το στυλ των καλεσμένων και του γαμπρού είναι casual, πολύ θετική εντύπωση θα κάνουν και τα στέφανα γάμου από ξύλο, στολισμένα με λουλούδια ή κορδέλες. Θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε αρμονία με τη φύση, η οποία θα σας χαλαρώσει.

Πρόσθετα στοιχεία

Στα στέφανα του γάμου σας μπορούν να προστεθούν διάφορα υλικά, για να δημιουργήσουν ξεχωριστά σχέδια. Τα πιο συχνά σχέδια είναι τα άνθη λουλουδιών, οι καρδιές αλλά και τα φύλλα και τα κλαδιά ελιάς, που μπορούν να χαραχθούν πάνω στα στέφανα, αν αυτά είναι από μέταλλο, ή να ενσωματωθούν με υλικά, όπως πορσελάνη, κορδέλες, τούλι και ημιπολύτιμες πέτρες.