Τι να προσέξετε πριν την αγορά μιας τραπεζαρίας μασίφ

 

Η τραπεζαρία είναι ένα από τα σημαντικότερα έπιπλα σε ένα σπίτι. Είτε βρίσκεται στην κουζίνα που αποτελεί ενιαίο χώρο με το σαλόνι, είτε σε ξεχωριστό χώρο στο σαλόνι για επίσημες στιγμές, η τραπεζαρία πρέπει να είναι όμορφα φτιαγμένη, να είναι στιβαρή και να τραβάει με τον καλύτερο τρόπο τα βλέμματα πάνω της. Η τραπεζαρία μασίφ μπορεί να πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια, αρκεί να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε, όταν την αγοράζετε. Παρακάτω θα διαβάσετε όλα τα αναγκαία, στα οποία πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία, όταν κάνετε έρευνα αγοράς για μασίφ τραπεζαρία.

 

Χειροποίητη κατασκευή

 

Παρόλο που η χειροποίητη τραπεζαρία είναι ακριβότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες, είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που ισοσταθμίζουν αυτό το μειονέκτημα. Η ανθεκτικότητά της είναι πολύ υψηλή, χάρη στη στιβαρή της κατασκευή, ενώ αδιαφιλονίκητη είναι και η αισθητική της αξία, η οποία εδράζεται στη μοναδικότητά της. Αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε μια χειροποίητη τραπεζαρία μασίφ, θα αποκτήσετε ένα κομμάτι που θα κληροδοτείται από γενιά σε γενιά, αναλλοίωτο και βελτιούμενο με την πάροδο του χρόνου. Τέτοια έπιπλα δεν παλιώνουν, αλλά γίνονται vintage.

 

Konstantaras.net - Χειροποίητα Έπιπλα - Πάνω από 30 χρόνια κοντά σας

 

Το υλικό

 

Βεβαιωθείτε ότι η τραπεζαρία είναι από μασίφ ανθεκτικό ξύλο, όπως μαόνι, ξύλο καρυδιάς ή δρυός. Πολλές τραπεζαρίες μπορεί να φαίνονται μασίφ, όμως στην πραγματικότητα περιέχουν και κόντρα πλακέ ή MDF, κάτι που μειώνει κατά πολύ την ανθεκτικότητά τους. Αποφύγετε, επίσης, για τους ίδιους λόγους τον καπλαμά.

 

 

Ανοιγόμενη τραπεζαρία

 

Μια πολύ καλή λύση, αν έχετε μικρό διαθέσιμο χώρο, αλλά θέλετε να μπορείτε να φιλοξενήσετε αρκετούς καλεσμένους στην τραπεζαρία, είναι το ανοιγόμενο τραπέζι με προεκτάσεις. Έτσι, μπορείτε να έχετε τις προεκτάσεις κλειστές στην καθημερινότητα, για να σας πιάνει τον ελάχιστο χώρο το τραπέζι.

 

Σχήμα

 

Το σχήμα της τραπεζαρίας είναι γενικά θέμα γούστου, όμως ισχύουν και μερικοί γενικοί κανόνες. Σε έναν στενό χώρο, σας προτείνουμε το τετράγωνο σχήμα του τραπεζιού, ενώ το ορθογώνιο είναι προτιμότερο σε μακρόστενα δωμάτια. Το οβάλ σχήμα είναι ιδανικό για μικρούς χώρους, ενώ η ροτόντα ταιριάζει σχεδόν παντού. Ωστόσο, η ροτόντα καλό είναι να αποφεύγεται σε πολύ μικρούς χώρους, καθώς δεν επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση μέσα στο δωμάτιο τόσο εύκολα.

 

Konstantaras.net - Τραπεζαρία Ροτόντα Βικτώρια

 

Διαστάσεις

 

Πριν αγοράσετε μια τραπεζαρία, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μετρήσει προσεκτικά τις διαστάσεις του χώρου. Ένα λάθος που γίνεται συχνά με τις τραπεζαρίες είναι ότι δεν γίνεται υπολογισμός του επιπλέον χώρου που θα χρειαστεί εκτός από το τραπέζι για τις καρέκλες και για να μπορεί κανείς να περπατάει γύρω γύρω. Καλό είναι, λοιπόν, να υπολογίσετε περίπου 50 εκατοστά επιπλέον. Ειδικά στις τραπεζαρίες μασίφ από σκούρο ξύλο είναι σημαντικό να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος, για να μη δημιουργεί ένα βαρύ και ασφυκτικό αποτέλεσμα.