Φωτάκια χριστουγεννιάτικα στο αυτοκίνητο; Κι όμως γίνεται με αυτούς τους δύο τρόπους!

Την περίοδο των Χριστουγέννων, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να στολίζουν κυριολεκτικά παντού. Το σπίτι τους είναι άκρως εντυπωσιακό με γιρλάντες, διακοσμητικά, στεφάνια και φωτάκια χριστουγεννιάτικα σε κάθε γωνιά και σε κάθε δωμάτιο. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς τους ανθρώπους, ίσως να θέλετε να κάνετε κάτι ακόμα πιο φαντασμαγορικό. Όλοι μας έχουμε δει κατά καιρούς κάποιο αυτοκίνητο να περνάει δίπλα μας και να φωτίζει όλο το δρόμο με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που έχει βάλει. Ειδικά στο εξωτερικό, αυτό είναι συχνό φαινόμενο και τραβάει όλα τα βλέμματα, καθώς οι συνθέσεις που φτιάχνονται με τα λαμπάκια είναι κάτι παραπάνω από λαμπερές.

Το θέμα είναι πώς κανείς μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια διακόσμηση στο αυτοκίνητό του. Το βασικό ζητούμενο είναι να είναι ασφαλής, οπότε απαιτείται πολλή προσοχή. Δύο τρόποι υπάρχουν, για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος είναι με μπαταρία και ο δεύτερος με μετατροπέα ρεύματος. Μπορεί τα φωτάκια με μπαταρία να μη μπορούν να δημιουργήσουν τόσο εντυπωσιακές εικόνες, όμως είναι σίγουρα η επιλογή με τους λιγότερους κινδύνους.

χριστουγεννιατικα φωτακια με μπαταρια

Φωτάκια με μπαταρία

Παλιά, οι επιλογές σε χριστουγεννιάτικα φωτάκια με μπαταρία ήταν ελάχιστες, όμως πλέον στην αγορά είναι δεκάδες. Στα πολύ θετικά είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα στο αυτοκίνητο για την παροχή ρεύματος. Απλώς τοποθετείτε τα φωτάκια σε όποιο σημείο σας αρέσει και ανοίγετε το διακόπτη. Καλό, βέβαια, είναι να μη βάλετε τα λαμπάκια σε κάποιο σημείο που δημιουργούνται αντανακλάσεις και μειώνεται η ορατότητά σας, όπως στο παρμπρίζ. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε τα φωτάκια και έξω, αν είναι εξωτερικού χώρου. Το χειρότερο που μπορεί να πάθουν είναι να μην αντέξουν την υγρασία και να χαλάσουν. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι τα έχετε στερεώσει καλά.

χριστουγεννιατικα λαμπακια με ρευμα

 

Φωτάκια με ρεύμα

Αν αγοράσετε φωτάκια που συνδέονται στο ρεύμα, το πράγμα γίνεται μεν πιο φαντασμαγορικό, αλλά και πιο πολύπλοκο. Το ρεύμα του αυτοκινήτου είναι 12v, ενώ τα φωτάκια δουλεύουν με οικιακό ρεύμα 110v. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να τα συνδέσετε σε έναν μετατροπέα από τα 12v στα 110v. Έτσι, τα φωτάκια θα μπορούν να τραβάνε ρεύμα από τη μπαταρία του αυτοκινήτου. Όσο ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι σε λειτουργία, κάτι τέτοιο δεν είναι πρόβλημα. Ποτέ, όμως, μην αφήσετε ανοιχτά τα λαμπάκια, όταν λειτουργεί μόνο η μπαταρία του αυτοκινήτου, γιατί θα την αδειάσουν αμέσως.

Πάντως, αυτή η επιλογή συνδέεται με αυξημένους κινδύνους. Καταρχάς, τα φωτάκια θα βγάζουν έντονο φως, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να σας ενοχλούν στο οδήγημα, αν τοποθετηθούν σε σημεία, όπως το παρμπρίζ ή κοντά σε καθρέφτες. Πολλοί οδηγοί θέλουν να έχουν τα λαμπάκια έξω, στη οροφή για παράδειγμα του αυτοκινήτου. Όμως, κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο. Ακόμα και αν είναι κατάλληλα για εξωτερικό χώρο, τα λαμπάκια αυτά συνδέονται με το ρεύμα του αυτοκινήτου που βρίσκεται εσωτερικά στην καμπίνα. Συνεπώς, οποιαδήποτε υγρασία θα επηρεάσει άμεσα το σύστημα. Το πιο ασφαλές είναι να τα έχετε αποκλειστικά μέσα ή έστω να τα βγάζετε έξω μόνο σε εντελώς ξηρές μέρες χωρίς βροχή, χιόνι και υγρασία.