Χρώματα βερνικιών. Τάσεις και συνδυασμοί

Τα χρώματα βερνικιών μπορούν με τους κατάλληλους συνδυασμούς να τονίσουν την ομορφιά των γυναικείων ονύχων. Ο τονισμός, χωρίς φανταχτερές υπερβολές, των νυχιών με χαριτωμένους χρωματισμούς συμβάλλει στην ανάδειξη των ωραίων γυναικείων χεριών, καθώς και της θηλυκής γοητείας.

Τα πρώτα βερνίκια

Τα πρώτα βερνίκια εμφανίζονται στην αρχαία Κίνα, γύρω στο 3.000 π.Χ., με μείγμα όπως φυσικά υλικά, όπως το ασπράδι αβγού, η αραβική γόμα, το κερί μέλισσας και ζελατίνη. Αργότερα οι βασιλιάδες χρησιμοποίησαν το χρυσό και το ασήμι, ως δείγμα διαφοροποίησης της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Σε άλλους πολιτισμούς εκείνων των χρονικών περιόδων η βάση είναι από άνθη, όπως το τριαντάφυλλο και η ορχιδεά. Το χρώμα που τελικά επικράτησε στο αρχαίο μανικιούρ, αλλά έγινε και ιδιαίτερα δημοφιλές από τον 20ο αιώνα και εξής, ήταν το κόκκινο, αυτό των χειλιών. Το σύγχρονο βερνίκι επινοήθηκε στις Η.Π.Α. του μεσοπολέμου, με το γαλλικό μανικιούρ να έχει ήδη αναπτυχθεί στο Παρίσι.

VINYLUX-βερνικια νυχιώνΝέες τάσεις

Το τελευταίο μπορεί πλέον να μην εμφανίζεται μόνο στο άκρο του νυχιού, αλλά με την κατάλληλη επάλειψη και στη βάση του. Η υφή παίζει σημαντικό ρόλο την όλη διαδικασία, με βερνίκια που διακρίνονται για την πλούσια σύνθεσή τους, ώστε να μη χρειάζονται περισσότερες από δύο στρώσεις. Η ματ είναι μια πρωτοποριακή τάση, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα μοτίβα και ταιριάζει με πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς.

Το μαύρο χρώμα στο νύχι

Το μαύρο χρώμα στο μανό εμφανίζεται και πάλι εφέτος στο χώρο του μανικιούρ. Το συναντάμε είτε μόνο είτε συνδυαστικά με το άσπρο, καλύπτοντας μέρος της λευκής επιφάνειας του νυχιού. Αυτή η επιλογή αφ’ ενός προσελκύει το ενδιαφέρον από σχηματική άποψη, αφ’ ετέρου το λευκό και το μαύρο είναι ουδέτερα χρώματα. Κατά συνέπεια, συνυπάρχουν αρμονικά με κάθε ντύσιμο, με ρούχα διαφορετικών χρωματισμών.

Οι αποχρώσεις του γκρι

Μια άλλη τάση αποτελεί η χρησιμοποίηση του γκρι χρώματος, καθώς και πολλών διαφορετικών αποχρώσεων του (όχι 40). Το γκρίζο επίσης χαρακτηρίζεται ως ουδέτερο, οπότε διακρίνεται για την ευελιξία του στη συνδυαστική του δυνατότητα με ρούχα διαφορετικών χρωματισμών. Επίσης δίνει έδαφος για όμορφες και ελκυστικές δημιουργίες.

Και άλλα χρώματα

Φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και άλλους χρωματισμούς, όπως το γαλάζιο και το πράσινο. Η χρωματική ουδετερότητα στο μανικιούρ εξασφαλίζεται ακόμα με τα ανθρακί, ασημένια, χρυσά, καφέ, καθώς και τα ολόλευκα νύχια. Άλλη μια εναλλακτική επιλογή αποτελούν τα ombre νύχια, σε ροζ και παστέλ αποχρώσεις.

Πολλές και ποικίλες μπορούν να θεωρηθούν οι προτάσεις για την περιποίηση και τον καλλωπισμό των άνω και κάτω άκρων. Οι τάσεις και τα μοτίβα έρχονται, παρέρχονται και επανέρχονται σε αυτό που λέγεται μόδα στο χώρο της ομορφιάς και τους συνδυασμούς.

Η φροντίδα των νυχιών εξασφαλίζει την καλή υγεία σε αυτά, προφυλάσσοντας παράλληλα από πολλές ασθένειες, που πηγάζουν από την κακή ή ανύπαρκτη συντήρησή τους. Η θηλυκή γοητεία αναδύεται μέσα από την ικανότητα της γυναίκας να προβάλλει, χωρίς απαραίτητα να προκαλεί, τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ομορφιά που κρύβει μέσα της. Η φροντίδα των ονύχων εντάσσεται σε αυτή την ευχάριστη και ωραία διαδικασία.

Πηγή: Creativegroup.gr