4 υπέροχες ιδέες για κουζίνες εξωτερικού χώρου

κουζινες εξωτερικου χωρου

Τώρα που καλοκαιριάζει, η ιδέα του να μένουμε συνεχώς έξω μας φαίνεται φανταστική. Είτε έχουμε κήπο είτε μπαλκόνι, σίγουρα θέλουμε να διαμορφώσουμε αυτό το χώρο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούμε να περνάμε όμορφες στιγμές μόνοι ή με τους φίλους μας. Έτσι, εκτός από ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες θέλουμε το κάτι παραπάνω. Η πιο κλασική περίπτωση είναι το μπάρμπεκιου που μας δίνει τη δυνατότητα να ψήνουμε και να τρώμε έξω απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι και χωρίς να βρομίζουμε το σπίτι. Θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα; Η νέα τάση στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων είναι οι υπαίθριες κουζίνες, οι οποίες εκτός από το πλεονέκτημα του εύκολου μαγειρέματος προτιμώνται επίσης επειδή μεγαλώνουν κατά πολύ το σπίτι. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να διαμορφώσετε τη δικιά σας εξωτερική κουζίνα.

 

Τα έπιπλα

Το βασικότερο χαρακτηριστικό που δίνει χαρακτήρα σε όλες τις κουζίνες είναι φυσικά τα έπιπλα και με τον ίδιο τρόπο, όπως και στην κανονική σας κουζίνα, πρέπει να σκεφθείτε με προσοχή τι στυλ θέλετε. Οι επιλογές είναι οι ίδιες, αφού καλείστε να αποφασίσετε ανάμεσα σε ένα πιο κλασικό και πιο μοντέρνο στυλ. Πάντως, για τους εξωτερικούς χώρους ταιριάζουν πολύ καλύτερα οι ανάλαφρες κουζίνες σε boho και ρουστίκ γραμμές και σε ανοιχτά χρώματα, όπως το άσπρο και το μπεζ. Σας προτείνουμε, ωστόσο, να τολμήσετε να βάλετε και πιο φωτεινά χρώματα σε κάποια από τα έπιπλα, όπως για παράδειγμα στις καρέκλες. Το γαλάζιο και το κίτρινο είναι πολύ ιδιαίτερες επιλογές για καλοκαιρινή αύρα. Μια όμορφη πινελιά είναι να έχετε, εκτός από τραπέζι, καρέκλες και ντουλάπια, και ένα μπαρ.

 

 

Οι συσκευές

Αν έχετε το budget και τη διάθεση για μια ολική ανακαίνιση του εξωτερικού σας χώρου, μπορεί να βάλετε όλες τις συσκευές και τις απαραίτητες υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αν θέλετε κάτι πιο απλό, τότε μπορείτε να βάλετε μια κουζίνα γκαζιού και έναν πάγκο εργασίας που θα σας επιτρέψει να μαγειρεύετε άνετα.

 

Το δάπεδο και η οροφή

Όταν μιλάμε για κουζίνες εξωτερικού χώρου, ξεφεύγουμε από τη λογική απλώς ενός μπαλκονιού ή κήπου και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε το μέρος, για να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το εσωτερικό του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσουμε στο δάπεδο και την οροφή για μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το ξύλινο δάπεδο είναι μια διαχρονική επιλογή για τους εξωτερικούς χώρους, όμως μπορείτε να βάλετε και τα ίδια πλακάκια με αυτά που έχετε στην κουζίνα σας, για να υπάρχει συνέχεια. Η οροφή από μπαμπού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνδυάσετε το boho με το εκλεπτυσμένο που θέλετε για την κουζίνα σας.

 

Ο φωτισμός

Τέλος, με δεδομένο ότι το μαγείρεμα και πολλά από τα τραπέζια ενδέχεται να γίνονται το βράδυ, πρέπει να υπάρχει ικανοποιητικός φωτισμός. Τα φωτιστικά οροφής για εξωτερικούς χώρους όχι μόνο θα φωτίσουν επαρκώς, αλλά θα λειτουργήσουν και ως διακοσμητικά στοιχεία. Για να φτιάξετε μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό, ιδανικά είναι τα φώτα- γιρλάντες που αποθηκεύουν σε μπαταρία την ηλιακή ενέργεια.

Η ιδέα του άρθρου προήλθε έπειτα από συζήτηση για έπιπλα κουζίνας εξωτερικού χώρου με την εταιρεία Gruppo Cucine, που και τους ευχαριστούμε!