5 εναλλακτικές στα πυροτεχνήματα για ασφαλείς γιορτές με τα παιδιά σας

Στα περισσότερα παιδιά αρέσει ιδιαίτερα σε γιορτές και χαρούμενες περιστάσεις να έχουν και κάποιο εντυπωσιακό στοιχείο, το οποίο θα τραβήξει τα βλέμματα. Τα βεγγαλικά, τα sparklers, τα καπνογόνα και φυσικά τα πυροτεχνήματα είναι ένα θέαμα που λατρεύουν ειδικά τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ωστόσο, αν η γιορτή δεν λαμβάνει χώρα σε κάποιο ασφαλές μέρος, όπου μπορεί να γίνει ρίψη των βεγγαλικών με προσοχή, τότε καλύτερο είναι να μην τα προτιμήσετε. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές στα πυροτεχνήματα, ώστε να απολαύσετε μια φαντασμαγορική γιορτή παρέα με τα παιδιά σας ακόμα και αν δεν έχετε επαγγελματική βοήθεια.

Παιδί κρατάει παιδικό πυροτέχνημα

Παιδικά πυροτεχνήματα

Οι ειδικοί του fireworks.gr μας συμβουλεύουν ό,τι είναι πιο κοντά στα βεγγαλικά, αλλά αρκετά πιο ασφαλή και κατάλληλα για χρήση από μικρότερα παιδιά. Τα παιδικά πυροτεχνήματα είναι μικρά δυναμιτάκια με μικρή ποσότητα καύσιμης ύλης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος έκρηξης ή φωτιάς. Συνήθως, βγάζουν κάποιους ήχους και λάμψεις, ενώ μερικά βγάζουν και λίγη ποσότητα καπνού. Επιπλέον, είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά σε ευφάνταστα σχέδια, όπως φιδάκι, σβούρα και αεροπλανάκι, και σε διάφορα χρώματα.

Κανονάκι κομφετί

Μια εξαιρετική εναλλακτική, η οποία είναι κατάλληλη και για εσωτερικούς χώρους, είναι το κανονάκι που πετάει κομφετί. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι μέσω της έντονης πίεσης ωθεί το κομφετί προς τα πάνω, με αποτέλεσμα αυτό να σκορπίζεται παντού και να γεμίζει με χρώματα το δωμάτιο. Έτσι, είναι ιδανικό για ξεχωριστές στιγμές, όπως το σβήσιμο της τούρτας σε γενέθλια. Μάλιστα, τα κανονάκια κομφετί βγαίνουν σε διάφορα χρώματα, οπότε μπορείτε να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν με τη συνολική διακόσμηση του χώρου και της γιορτής.

Αν το πάρτυ απαρτίζεται από μικρά παιδιά, καλό είναι να σκουπίσετε αμέσως μετά το δάπεδο, για να μην υπάρξουν γλιστρήματα και ατυχήματα.

Μηχανήματα για show με lazer και φωτορυθμικά

Show με laser

Αν θέλετε να κάνετε κάτι εντυπωσιακό, το οποίο θα σας εμπνεύσει για πολλές γιορτές, τότε μπορείτε να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας με ένα show με laser. Αν έχετε τον ειδικό προβολέα, είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται ένας επαγγελματίας. Συνήθως, το show με λέιζερ συνδυάζεται και με disco party για παιδιά ή ενηλίκους, οπότε η διασκέδαση είναι εγγυημένη.

Πράσινο glowstick

Glow sticks

Αν στα παιδιά σας αρέσουν τα χρώματα και οι λάμψεις, τότε είναι λογικό να λατρεύουν τα πυροτεχνήματα. Ωστόσο, μπορείτε και με άλλους τρόπους να τους καλύψετε αυτές τις ανάγκες. Τα βραχιόλια glow sticks λαμπυρίζουν στο σκοτάδι και μαγεύουν με τα εντυπωσιακά, φλούο χρώματά τους. Έτσι, θα ξετρελάνουν τα παιδιά με τον πιο απλό τρόπο, αρκεί να φροντίσετε ο χώρος του πάρτυ να έχει απόλυτο σκοτάδι.

Μπαλόνια με LED

Ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να δημιουργήσετε φαντασμαγορικό εφέ σε μια γιορτή είναι να φτιάξετε μπαλόνια με LED. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μέσα σε κάθε μπαλόνι ένα φωτάκι LED που ανάβει με μπαταρία κι ύστερα να το φουσκώσετε. Θα έχετε έτσι το πιο λαμπερό αποτέλεσμα με ελάχιστα έξοδα.

Ευχαριστούμε την ομάδα του κατασήματος Fireworks που μας βοήθησε στην δημιουργία του άρθρου.