5 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους για τα συστήματα συναγερμών

Σκέφτεστε κι εσείς να βάλετε συναγερμό στο σπίτι, το γραφείο ή το κατάστημά σας; Πολύ καλά θα κάνετε! Ο συναγερμός είναι ίσως πλέον το μόνο ασφαλές μέσο που μπορεί να αποτρέψει μια ενδεχόμενη διάρρηξη πριν αυτή συμβεί και έτσι να δράσει κυρίως προληπτικά αλλά και κατασταλτικά αν χρειαστεί. Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα και επενδύσετε σε αυτό το τόσο αποδοτικό σύστημα ασφαλείας, ενδεχομένως να έχετε ορισμένες απορίες που θέλετε να διευκρινίσετε. Βρείτε όλες τις απαντήσεις στη συνέχεια και ετοιμαστείτε να περάσετε σε μια νέα εποχή ασφάλειας για εσάς, την οικογένειά σας και την περιουσία σας.

Μπορεί ο διαρρήκτης να κόψει τα καλώδια του συναγερμού;

Ένας μεγάλος φόβος όσων διστάζουν να βάλουν συναγερμό είναι μήπως ο κλέφτης καταφέρει να κόψει τα καλώδια του συναγερμού με αποτέλεσμα όχι μόνο να τον καταστρέψει αλλά και να μην τον αφήσει να λειτουργήσει σωστά τη στιγμή που είναι περισσότερο απαραίτητος από ποτέ. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα κοπούν τα καλώδια του συναγερμού, η σειρήνα θα αρχίσει να χτυπάει.

καλωδια συναγερμου

Τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος;

Οι συναγερμοί σπιτιών αλλά και καταστημάτων είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να κρατήσουν σε μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος για ώρες. Δηλαδή δεν σταματούν να λειτουργούν αλλά τη λειτουργία του κέντρου στηρίζει πλέον η εφεδρική μπαταρία. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να γίνεται πολύ καλή συντήρηση στο σύστημα συναγερμού, ώστε η μπαταρία να λειτουργεί αποδοτικά για αρκετές ώρες και να αντικαθίσταται όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

διακοπη ρευματος

Μπορώ να βάζω συναγερμό όσο βρίσκομαι μέσα στο σπίτι;

Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες όλων μας είναι να γίνει διάρρηξη όσο εμείς είμαστε μέσα στο σπίτι. Αυτό φυσικά μπορεί να αποτραπεί με το συναγερμό. Πώς; Με το να έχετε πολλαπλά τείχη προστασίας. Αν έχετε μόνο ραντάρ εσωτερικού χώρου, τότε αναγκαστικά δεν θα μπορείτε να τα έχετε ενεργοποιημένα όσο εσείς κινείστε μέσα στο χώρο. Αν, όμως, εκτός από ραντάρ, έχετε και μαγνητικές επαφές ή ραντάρ εξωτερικού χώρου στα μπαλκόνια, τότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι μέσα στο σπίτι σας γνωρίζοντας ότι δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα χάρη στην περιμετρική σας προστασία.

συναγερμος στο σπιτι

Τι γίνεται όταν χτυπήσει ο συναγερμός;

Ένας ευρέως διαδεδομένος μύθος εναντίον των συναγερμών είναι ότι η χρησιμότητά τους είναι μηδαμινή, αφού κανένας γείτονας δεν πρόκειται να κάνει τίποτα όταν χτυπήσει η σειρήνα. Σίγουρα, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στο φόβο του κλέφτη όταν ακούσει τη σειρήνα ούτε να περιμένουμε ότι εκείνος θα εγκαταλείψει το σπίτι έτσι απλά. Γι’ αυτόν το λόγο, ο συναγερμός μπορεί να είναι συνδεδεμένος με κέντρο 24ωρης παρακολούθησης, το οποίο θα ειδοποιήσει τόσο εσάς όσο και την αστυνομία που θα επέμβει άμεσα.

Γιατί υπάρχουν δύο σειρήνες;

Η ολοκληρωμένη προστασία των συστημάτων συναγερμού γίνεται σαφής και από τις δύο σειρήνες. Η εσωτερική σειρήνα έχει ως στόχο να πανικοβάλλει τον κλέφτη και να τον τρέψει σε φυγή, ενώ η εξωτερική σειρήνα επιτελεί κατασταλτική λειτουργία ξεσηκώνοντας τη γειτονιά και ειδοποιώντας περιοίκους και αστυνομία.