5 λιτές αλλά πανέμορφες ιδέες για minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, στους οποίους δεν αρέσουν τα Χριστούγεννα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Οι λάτρεις του minimal δυσκολεύονται να ενταχθούν στη χαρά και τη λάμψη των Χριστουγέννων, επειδή πολύ απλά δεν αντέχουν την κιτς και υπερβολική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία; Αν ναι, είναι πολύ πιθανό να μη θέλετε καν να στολίσετε δέντρο στο σπίτι σας. Από την άλλη, δεν θέλετε να είστε και το… κακό ξωτικό που ζει σε ένα σπίτι, το οποίο μοιάζει πεισματικά να απέχει από το κλίμα των εορτών. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε, ώστε να βγείτε από αυτό το δίλημμα; Μα φυσικά, να υιοθετήσετε στο σαλόνι σας μια minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα φέρει την εορταστική ατμόσφαιρα χωρίς να σας αναγκάσει να υποκύψετε σε στιλιστικές ατασθαλίες που δεν σας εκφράζουν.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση με κλαδια δεντρου

Κλαδιά δέντρου

Αν η ιδέα του ελάτου, είτε αληθινού είτε ψεύτικου, σας φαίνεται εντελώς ξεπερασμένη, τότε μπορείτε να στολίσετε κλαδιά δέντρου χωρίς φύλλα. Από αυτά, θα κρεμάσετε μερικές μπάλες ή ότι άλλο θέλετε και θα είστε έτοιμοι. Στην αγορά, θα βρείτε και κορμούς δέντρου που έχουν την ίδια ακριβώς αισθητική.

 Μεταλλικό δέντρο

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια είναι τα μεταλλικά δέντρα με οπτικές ίνες. Μάλιστα, αυτά έχουν συνήθως και φωτισμό, για να έχετε κι εσείς λίγη από τη φωτεινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν απαιτούν κανένα στολίδι. Βγαίνουν σε διάφορα χρώματα, όμως αυτό που ταιριάζει περισσότερο σε ένα minimal σπίτι είναι το ασημί.

Γκι και κλωνάρια ελάτου

Αν δεν θέλετε καν να στολίσετε δέντρο, αλλά θα σας άρεσε μια νότα χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, τότε μπορείτε να κρεμάσετε από το ταβάνι ή να βάλετε σε βάζα μερικά γκι. Για τους λάτρεις της φύσης, κόψτε μερικά κλαδιά ελάτου και ακουμπήστε τα πάνω στο τραπέζι, στο πάτωμα, δίπλα στην τηλεόραση ή το κομοδίνο. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο, για να γεμίσει το σπίτι σας με το πράσινο των Χριστουγέννων.

κλωναρια ελατου

Παλ αποχρώσεις

Θα εντυπωσιαστείτε από το γεγονός ότι το minimal στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει περισσότερο να κάνει με τα χρώματα παρά με το σχέδιο του δέντρου και των διακοσμητικών. Αν σε ένα δέντρο αντί για κόκκινο, χρυσό και φούξια κρεμάσετε μπάλες σε απαλές αποχρώσεις, όπως μπεζ και γκρι, αμέσως το αποτέλεσμα θα γίνει απέριττο και ήσυχο.

Δώρα με ξεχωριστό περιτύλιγμα

Έχετε βαρεθεί τα πολύ εντυπωσιακά περιτυλίγματα δώρων με τα δεκάδες χρώματα και τις τεράστιες κορδέλες; Πρωτοτυπήστε με δώρα που θα τραβήξουν το μάτι με την απλότητα της συσκευασίας τους. Τυλίξτε τα με ένα μπεζ, λευκό ή γκρι χαρτί περιτυλίγματος και δέστε γύρω τους ένα σκοινί ή σπάγκο. Χειροποίητο και διαφορετικό… Φυσικά, αν το δώρο απευθύνεται σε παιδί, καλό θα είναι να αφήσετε αυτή την ιδέα στην άκρη.

 Αν θέλετε κι άλλες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης δείτε εδώ