5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η κατασκευαστική εταιρεία του σπιτιού σας

Είτε θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, είτε -ακόμα περισσότερο- ψάχνετε κατασκευαστική εταιρεία, για να χτίσετε ένα σπίτι, το να εμπιστευθείτε κάποιους επαγγελματίες σε κάτι τόσο σημαντικό είναι σίγουρα μία πρόκληση. Πρόκειται για μεγάλη δαπάνη χρόνου, χρημάτων και ενέργειας, οπότε το να συνεργαστείτε με τους ειδικούς πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σας. Αν, όμως, δεν έχετε ασχοληθεί ξανά με τον κλάδο, με ποια κριτήρια θα επιλέξετε κατασκευαστική εταιρεία; Οπωσδήποτε, σημαντικό ρόλο θα παίξουν πιθανές εμπειρίες φίλων και γνωστών και ολοκληρωμένα projects της κάθε εταιρείας που μπορείτε να δείτε online ή ζωντανά. Όμως, καλό είναι να το ψάξετε λίγο περισσότερο και να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία για κατασκευές ή ανακαινίσεις σπιτιών έχει ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

κατασκευες σπιτιων

1. Πολυετής εμπειρία

Η κατασκευάστρια εμπειρία πρέπει να διαθέτει εμπειρία τουλάχιστον δέκα ετών στο χώρο, ενώ καλό είναι οι μηχανικοί της να έχουν εργαστεί σε μια πληθώρα έργων. Μη μένετε μόνο στις σπουδές των μηχανικών, οι οποίες φυσικά και είναι εξίσου σημαντικές, αλλά διαπιστώστε ότι το ανθρώπινο δυναμικό έχει την πείρα που απαιτείται, για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα που θα ανακύψουν.

2. Προσέγγιση φιλική προς το περιβάλλον

Μία από τις σημαντικότερες τάσεις στην ανακαίνιση σπιτιών είναι οι οικολογικές κατοικίες. Η εξοικονόμηση ενέργειας και η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, όπως τη χρήση φωτοβολταϊκών, τα ενεργειακά κουφώματα, την έμφαση στη θερμομόνωση αλλά και την εφαρμογή έξυπνων μηχανισμών στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού. Το να βρείτε μια κατασκευαστική εταιρεία που θα έχει ασχοληθεί με αυτούς τους τομείς και γνωρίζει όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στις ενεργειακές ανακαινίσεις είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

ανακαινιση σπιτιων φιλικη προς το περιβαλλον

3. Κατασκευές σπιτιών

Τα τελευταία χρόνια, οι ανακαινίσεις κατοικιών βρίσκονται στο επίκεντρο, μιας και είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με το χτίσιμο από την αρχή κάποιου σπιτιού. Ωστόσο, η κατασκευαστική εταιρεία πρέπει να διαθέτει εμπειρία και στις κατασκευές σπιτιών, αφού μόνο έτσι θα έχει τις κατάλληλες γνωριμίες με αξιόπιστα συνεργεία και θα μπορεί να κάνει όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται σε μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση σπιτιού.

4. Ανθρώπινο δυναμικό από όλους τους απαραίτητους τομείς

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να καθυστερήσει ή να μη γίνει σωστά η ανακαίνιση ή η κατασκευή του σπιτιού επειδή η εταιρεία συνεργάστηκε με κάποιον εξωτερικό συνεργάτη που δεν ήταν και τόσο αξιόπιστος τελικά. Τέτοια απρόοπτα μπορείτε να τα λύσετε, αν συνεργαστείτε με μια κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία αποτελείται από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες για την κατασκευή σπιτιού, δηλαδή πολιτικό μηχανικό, αρχιτέκτονα, διακοσμητή εσωτερικών χώρων και μηχανολόγο μηχανικό.

κατασκευαστικη εταιρεια ανθρωπινο δυναμικο

5. Οικονομική προσφορά

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η εταιρεία που θα επιλέξετε δεν πρέπει να σας κάνει την πιο χαμηλή αλλά την πιο ρεαλιστική προσφορά. Μια πολύ χαμηλή οικονομική προσφορά δείχνει απλώς ότι είτε προσπαθεί να σας ξεγελάσει είτε δεν έχει ιδέα για την αγορά. Το θέμα είναι να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως σε μεταγενέστερο στάδιο, αλλά να μπορείτε να κάνετε ένα ακριβές πλάνο για το πώς θα κινηθείτε.