Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας για επαγγελματικό καθαρισμό από ταπητοκαθαριστήρια

Μία εξαιρετικά βολική υπηρεσία που προσφέρουν τα περισσότερα ταπητοκαθαριστήρια είναι ο επί τόπου καθαρισμός χαλιών, μοκετών, στρωμάτων και καναπέδων. Απλώς κλείνετε ένα ραντεβού και περιμένετε το συνεργείο με τα ειδικά μηχανήματα και τα επαγγελματικά καθαριστικά να έρθει και να κάνει το θαύμα του. Το θέμα, όμως, είναι πώς πρέπει να προετοιμάσετε το σπίτι σας για αυτή την επίσκεψη. Όσο χρήσιμη και αν είναι, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να συμβούν ατυχήματα και ζημιές. Καλό είναι, λοιπόν, να διευκολύνετε το συνεργείο, για να γίνει καλύτερα και γρηγορότερα η δουλειά.

επι-τοπου-καθαρισμος-χαλιων

Αφαιρέστε τα πάντα από το πάτωμα

Παιχνίδια του παιδιού, κάλτσες, παπούτσια, μαξιλάρες και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο δάπεδο πρέπει να αφαιρεθεί, έτσι ώστε να μην εμποδίζει τη δουλειά που θα κάνει το συνεργείο, η οποία περιλαμβάνει μεγάλα και βαριά μηχανήματα και σκούπες. Το να περάσετε το πάτωμα και τα χαλιά με ηλεκτρική σκούπα δεν είναι υποχρεωτικό, όμως σίγουρα θα κάνει καλό να αφαιρεθεί το πάνω στρώμα σκόνης, για να γίνει στη συνέχεια βαθύς καθαρισμός.

Μετακινήστε τα ελαφριά έπιπλα

Το συνεργείο του ταπητοκαθαριστήριου θέλει να είναι ανενόχλητο στον καθαρισμό και σίγουρα σε αυτό δεν βοηθάνε τα ελαφριά έπιπλα, όπως οι λάμπες, τα τραπεζάκια και οι καρέκλες. Μετακινήστε τα στην άκρη ή στην αποθήκη, για να τους δώσετε το ελεύθερο να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι. Άλλωστε, δεν είναι καθήκον τους να μετακινήσουν αυτοί τα έπιπλα.

Προστατεύστε τους τοίχους

Τα καλώδια, τα καθαριστικά και γενικά τα πιθανά χτυπήματα των συσκευών καθαρισμού στους τοίχους ενδέχεται να αφήσουν ίχνη στους τοίχους ή να κάνουν γρατζουνιές. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλύψετε τους τοίχους του δωματίου, στο οποίο θα γίνει ο καθαρισμός, με ειδικό αυτοκόλλητο τοίχου ή μεμβράνη.

επι-τοπου-καθαρισμος-προετοιμασια

Κρατήστε μακριά τα κατοικίδια

Το πρόβλημα με τα κατοικίδια και τον επαγγελματικό καθαρισμό χαλιών και μοκετών δεν είναι τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται. Τα ταπητοκαθαριστήρια εφαρμόζουν στον καθαρισμό βιολογικά απορρυπαντικά που δεν βλάπτουν τα ζώα και το περιβάλλον. Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι τα ζωάκια φοβούνται από τον έντονο ήχο των μηχανημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, η πόρτα του σπιτιού μένει ανοιχτή κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, αφού πολλά μηχανήματα συνδέονται με το φορτηγό του συνεργείου. Ο κίνδυνος να δραπετεύσει η γατούλα σας πανικοβλημένη είναι ορατός, οπότε καλύτερα να την κρατήσετε ασφαλή και ήρεμη σε κάποιο σημείο, όπου ο  θόρυβος είναι χαμηλός.

Ασφαλίστε τα πολύτιμα αντικείμενα

Σας προτείνουμε να βάλετε σε κάποιο άλλο δωμάτιο τα πολύτιμα αντικείμενα και διακοσμητικά που τυχόν έχετε. Ο κίνδυνος κλοπής είναι πολύ μικρός, αφού κάθε συνεργείο είναι συμβεβλημένο με την επιχείρηση κάτω από αυστηρούς όρους, όμως καλό είναι να μην υπάρχουν τιμαλφή στο δωμάτιο, όπου γίνεται ο καθαρισμός. Το ενδεχόμενο ζημιάς είναι επίσης μικρό, όμως οι προληπτικές κινήσεις ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν.