Τι να αποφύγετε στη δεξίωση του γάμου σας

Η μεγάλη μέρα έφτασε κι εσείς θέλετε να είναι όλα στην εντέλεια. Ανησυχείτε για τα πάντα, το άγχος σας κυριεύει, όμως τελικά δεν είναι αυτό που θα φέρει την επιτυχία στη δεξίωση του γάμου σας. Για την ακρίβεια, το άγχος μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, ενώ κάποια μικρά έξυπνα τρικ μπορούν να κάνουν τη διαφορά εκεί που δεν το περιμένετε και να κάνουν όλους τους καλεσμένους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το γάμο σας.

 

Η πρώτη, λοιπόν, συμβουλή είναι ακριβώς αυτή. Να επιβληθείτε στον εαυτό σας και να αποφύγετε το υπερβολικό άγχος. Αν αφεθείτε να σας κατακλύσει η αγωνία για το τι μπορεί να πάει στραβά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αφενός όντως να πάνε πολλά πράγματα στραβά και αφετέρου να είστε τόσο εξαντλημένοι  από τις αρνητικές σκέψεις που να μη μπορέσετε να απολαύσετε την τελετή, τη δεξίωση και το γλέντι όπως θα θέλατε. Η διοργάνωση εκδηλώσεων απαιτεί ψυχραιμία και ειδικά όταν η εκδήλωση είναι η δικιά σας πρέπει να επιδείξετε ακόμα μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία.

δεξιωση γαμου

Δεξίωση Γάμου

Στη συνέχεια, κλειδί για την επιτυχία της δεξίωσης είναι κάτι που μπορεί σε πρώτη φάση να ακούγεται οξύμωρο, όμως είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικό. Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τους ικανοποιήσετε όλους. Αν κάνετε αυτό το λάθος, τελικά κανείς δεν θα περάσει καλά, αφού ο καθένας θα πάρει σε πολύ μικρές δόσεις αυτό που θέλει. Αν θελήσετε, για παράδειγμα, να καλύψετε όλα τα μουσικά γούστα και ξεκινήσετε το γλέντι, όπως κάνουν οι περισσότεροι, με δημοτικά τραγούδια για τους μεγαλύτερους συγγενείς, το πιθανότερο είναι οι νεότεροι φίλοι σας να βαρεθούν και μετά το κέφι να είναι δύσκολο να ανάψει. Προτιμότερο είναι να ζητήσετε από τον dj να βάλει τη μουσική που θεωρείτε ότι θα αρέσει στην πλειοψηφία και είναι σίγουρο πως και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν, όταν θα φτιαχτεί μια όμορφη ατμόσφαιρα.

 

Αντίστοιχα, πρέπει να βάλετε σε προτεραιότητα και τα δικά σας θέλω. Αν οι γονείς σας θέλουν να γίνει η δεξίωση του γάμου σε κάποια αίθουσα εκδηλώσεων ή κάποιο κτήμα, αλλά εσείς προτιμάτε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, ιδανικά θα πρέπει να βρείτε μία μέση λύση, γιατί οι γονείς δεν είναι απλοί καλεσμένοι και εφόσον συμμετέχουν στα έξοδα το σωστό είναι να εισακουστεί η επιθυμία τους. Όμως, τελικά είναι πολύ σημαντικό να είστε εσείς και ο/η σύντροφός σας ευχαριστημένοι, έτσι ώστε να απολαύσετε κάθε στιγμή. Άλλωστε, είναι η δικιά σας μέρα και μια νέα ζωή για εσάς ξεκινάει από αυτή.

 

Όσον αφορά στο φαγητό, σε αυτόν τον τομέα μπορείτε να κάνετε το χατίρι των μεγαλύτερων και να ακολουθήσετε τις προτάσεις τους, μιας και εσάς δεν θα σας κάνει μεγάλη διαφορά. Φροντίστε μόνο να φάτε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης αλλά και να έχετε τσιμπήσει κάτι πριν, όσο και αν το άγχος σας κλείνει το στομάχι. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να ζαλιστείτε, μιας και το αλκοόλ θα ρέει άφθονο, ή να μην έχετε δυνάμεις να χορέψετε, να τραγουδήσετε και να περάσετε καλά, όπως αρμόζει σε αυτή τη μέρα.