Ένα πανεύκολο τρικ για να μικρύνετε τα δαχτυλίδια σας σε λίγα λεπτά στο σπίτι

Δαχτυλίδι επάνω σε γυναικεία χέρι

Το να μη μας κάνει ένα δαχτυλίδι είναι δυστυχώς από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που μπορεί να συμβούν. Μπορεί να το αγοράσαμε online και να μην ήμασταν προσεκτικοί στη μέτρηση του δαχτύλου με τη μεζούρα. Μπορεί να το αγοράσαμε βιαστικά ή τη λάθος ώρα της ημέρας, μιας και προς το βράδυ τα δάχτυλα πρήζονται. Μπορεί απλά να χάσαμε βάρος και τώρα τα δαχτυλίδια μας να μη μας κάνουν. Όταν τα δαχτυλίδια είναι μεγαλύτερα, το πρόβλημα είναι σημαντικό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να τα χάσουμε.

Αν το δαχτυλίδι είναι μικρότερο, υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσει λίγο, αν τοποθετηθεί στον ειδικό δακτύλιο που έχουν τα κοσμηματοπωλεία και το διευρύνει κατά περίπου μισό νούμερο. Αν, όμως, είναι μεγαλύτερο, δυστυχώς η απάντηση που θα πάρουμε από κάθε κοσμηματοπώλη ή τεχνίτη είναι ότι θα πρέπει να κοπεί και να ενωθούν ξανά οι άκρες του, αφού έχει αφαιρεθεί το υλικό που απαιτείται. Μια τέτοια διαδικασία, εκτός από ακριβή, είναι και βάρβαρη για το αγαπημένο μας δαχτυλίδι, το οποίο δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο.

Επεξεργασία δαχτυλιδιού

Ευτυχώς, υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο, για να μικρύνετε το δαχτυλίδι σε χρόνο dt, χωρίς να το καταστρέψετε και χωρίς να πληρώσετε τίποτα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη σιλικόνη και ένα καλαμάκι. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει στο σπίτι και περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  • Καθαρίστε το δαχτυλίδι σε ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά, όπως τη χλωρίνη ή το ασετόν, που μπορεί να βλάψουν το μέταλλο και τους λίθους.
  • Επιμείνετε στο καθάρισμα με μια οδοντόβουρτσα, με την οποία θα τρίψετε σχολαστικά την εσωτερική πλευρά του δαχτυλιδιού.
  • Στεγνώστε πολύ καλά το δαχτυλίδι, ώστε να φύγει κάθε ίχνος υγρασίας. Αφού το σκουπίσετε, στεγνώστε το με λίγο αέρα.
  • Χρησιμοποιήστε καθαρή σιλικόνη (ποιότητας τροφίμων) και εφαρμόστε την στο εσωτερικό του δαχτυλιδιού. Αυτό μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το καλαμάκι ή έναν αναδευτήρα καφέ.
  • Αν ξεφύγει λίγη σιλικόνη πάνω στην επιφάνεια του δαχτυλιδιού, σκουπίστε την αμέσως με μια καθαρή πετσέτα. Η σιλικόνη, πριν στεγνώσει, φεύγει πολύ εύκολα και δεν προκαλεί καμία ζημιά στο μέταλλο ή τις πέτρες στα δαχτυλίδια.
  • Καλό είναι να εφαρμόσετε λίγη ποσότητα σιλικόνης, εκτός αν το δαχτυλίδι είναι πολύ μεγάλο.
  • Με το καλαμάκι, μπορείτε να λειάνετε την πλευρά της σιλικόνης που θα ακουμπάει πάνω στο δάχτυλο.
  • Αφήστε τη σιλικόνη να στεγνώσει για 48 ώρες και μόνο τότε δοκιμάστε το δαχτυλίδι.
  • Αν το αποτέλεσμα δεν έχει βγει καλό ή το δαχτυλίδι είναι πολύ σφιχτό, μπορείτε απλά να σπρώξετε τη σιλικόνη με πίεση προς τα έξω και θα αποκολληθεί χωρίς να αφήσει ίχνη.